FUN

NASA a găsit nume pentru cele şapte planete. Primarul din 23August se opune!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NASA a declarat că a găsit nume pentru cele şapte planete recent descoperite, însă deja au început problemele cu autorităţile din România.

Ca un omagiu luxului şi opulenţei din staţiunile Saturn, Olimp, Neptun, Jupiter (si probabil şi Cap Aurora), NASA a decis să se revanşeze şi să boteze, în contrapartidă, cele şapte planete descoperite recent cu nume după staţiunile de pe litoralul românesc.

Cele şapte planete se vor numi, în ordine, Corbu, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August şi Mangalia” a explicat, ieri, Dick Johnson, Head of Communication NASA. “Am contactat autorităţile române şi până acum feedback-ul e pozitiv. În mare parte.”

Totuşi, se pare că există şi probleme. Iniţial Dick Johnson nu vroia să spună, dar până la urmă, la presiunea presei din Bulgaria, enervată de această iniţiativă, a recunoscut că au apărut şi ceva probleme.

Primarul din 23 August se opune cu vehemenţă întrucât a avut o experienţă nefericită, la începutul anilor 90, în cadrul programului „Sate infrăţite”. Atunci când primarul din localitatea franceză Cul-de-Sac i-a dat la ajutoare mai multe saci cu haine, infestate cu păduchi. „A trebuit să le ardem”, ar fi declarat primarul. “Nu aveam bani să le dezinfectăm. Dacă vom păţi acum la fel, cum vom putea scăpa de păduchii spaţiali. Aştia sunt mai răi ca râia am văzut eu într-un film, la caminul cultural”, a declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al NASA a mai povestit că în discuţie a intrat şi primarul de la Băile Felix, nemulţumit că din nou sunt avantajate staţiunile de la mare. „ Am reuşit să le dăm nume bune la desenele animate cu motana Felix, am pus o nume la un fost mogulă, de ce Ardealul să sufere din nou?”, a intrebat acesta într-o română aproximativă. Propunerea acestuia a fost să luăm doua-trei nume de staţiuni din Vestul României ca Felix sau 2 Mai şi altele, chiar, iar dacă mai rămân locuri să folosim şi câteva staţiuni maghiare de pe lângă Lacul Balaton.

Share.

Reply with your Facebook account