EUROVISION, faza pe Servicii Secrete. Reprezentanta Rusiei, persona non grata la Kiev

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentanta Rusiei ar putea să nu participe la finala Eurovision din Ucraina, pentru că nu are voie să intre în ţară. Înainte de Finala de la Kiev ne confruntam cu EUROVISION, faza pe Servicii Secrete…

Scandalul este mai vechi, însă acum se acutizează. Iulia Samoilova este acuzată că ar fi participat la mai multe concerte care au avut loc în Crimeea. Peninsulă ocupată cu forţa de trupele ruseşti.

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au interzis astfel, pentru o perioadă de trei ani, intrarea pe teritoriul ucrainean a reprezentantei Rusiei. Acest lucru înseamnă că ea nu mai poate participa la la ediția din acest an a concursului Eurovision. Ce va avea loc la 13 mai la Kiev.

”Serviciile de securitate ucrainene au interzis intrarea Iuliei Samoilova pentru o perioadă de trei ani. Decizia tocmai a fost luată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a SBU. Reprezentanta SBU a mai spus că decizia a fost luată „ca urmare a informațiilor primite cu privire la încălcarea legii ucrainene”.

EUROVISION, faza pe Servicii Secrete. Povestea Iulie Samoilova

Iulia Samoilova, o tânără cântăreaţă cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a fost selectată în urmă cu zece zile de Rusia pentru a o reprezenta la Eurovision. Ea cântă o baladă intitulată ”O flacără arde-Flame is Burning”.

Ascultaţi aici PIESA RUSIEI de la EUROVISION

Selectarea ei a fost denunțată încă de la început de unii ucraineni drept “provocare” rusă. Despre Iulia Samoilova se ştie că a participat în 2015 la un concert în peninsula Crimeea. Peninsula a fost anexată de Rusia în primăvara anului 2014.

În vârstă de 27 de ani, Iulia Samoilova este o cântăreaţă bine cunoscută în Rusia. Îşi trăieşte viaţa într-un scaun cu rotile, întrucât suferă de amitrofie spinală şi este paralizată de la brâu în jos.

Mai multe medii din Ucraina susţin că ea ar fi fost aleasă să reprezinte Rusia tocmai pentru că este un astfel de caz, să zicem sensibil. Şi că încă de la început s-a anticipat reacţia Ucrainei…care nu a intarziat sa apară.

 

Share.

Reply with your Facebook account