Un an de la moartea lui Mircea Albulescu. ”Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea….”

0

Săptămâna aceasta se împlineşte un an de la trecerea la cele veşnice a lui Mircea Albulescu. Cu această ocazie TVR a pregătit un program special.

Un portret al marelui actor şi un spectacol de teatru sunt difuzate în această seară de TVR2, în săptămâna în care se împlineşte un an de la deces. Un an de la moartea lui Mircea Albulescu se va implini sambata, 8 aprilie.

Luni, de la ora 20.10, TVR2 difuzează ”In Memoriam Mircea Albulescu”. Un portret în care îşi aduc aminte de el nume mari ale scenei precum actorii Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Mircea Rusu, Dan Tudor, Ovidiu Cuncea şi regizorul Alexa Visarion.

O jumătate de oră mai târziu, de la 20.40, TVR2 difuzează spectacolul de teatru ”Patima de sub ulmi”, în regia lui Dinu Cernescu.

Piesa lui Eugene O’Neill a fost realizată pentru TVR în 1990. Din distribuţia spectacolului mai fac parte Florin Piersic jr., Constantin Cotimanis, Valentin Teodosiu şi Adriana Trandafir.

Mircea Albulescu a încetat din viaţă pe 8 aprilie 2016, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Actorul avea probleme cardiace. El fusese supus, în urmă cu doi ani, unei triple operaţii de bypass.

În iunie 2013 Mircea albulescu şi-a anunţat retragerea din viaţa artistică.

Un an de la moartea lui Mircea Albulescu. “E bine să dispari când trebuie’

Într-un interviu acordat în octombrie 2015, conform News.ro, : “E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val. Îi văd pe cei din jurul meu cum mă privesc. Cu siguranţă se întreabă: Mai e, o să mai fie, o să mai poată?”.

”Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”, spunea Mircea Albulescu în acelaşi interviu.

Foto: Silviu Matei

Share.