Gică Popescu: „Foarte curând va fi mai rău decât acum. Vom fi o ţară de bolnavi”

0

Gică Popescu, CAMPIONUL, a făcut câteva declaraţii cel puţin interesante. Într-una dintre puţinele ocazii de apariţie în spaţiul public, fostul căpita al Barcelonei se destăinuie. „Foarte curând va fi mai rău decât acum. Vom fi o ţară de bolnavi”

Prilejul acestor declaraţii este emisiunea Rebeccăi Walter la Smart FM, pe 107.3FM, care va fi difuzată în acestă seară de la ora 20.00.

Două ore cu căpitanul Barcelonei, în care acesta vorbeşte despre viitorul sportiv al nostru, îşi deapănă amintiri sau vorbeşte despre familie.

Gică Popescu, despre fotbalul de azi

“Eu cred că, foarte curând va fi mult mai rău decât acum, nu avem infrastructură sportivă, cum există în toate ţările civilizate. Apoi copiii nu au unde să-şi consume energia şi rămân în faţă calculatoarelor ore în şir. Vom fi o ţară plină de bolnavi”, declară cu pesimism Gică Popescu.

La emisiunea “Discuţii de oameni mari” invitatul Rebeccăi Walter vorbeşte şi despre anii de ucenicie. La patru ani era „antrenat” de bunicul său, la Calafat.

Fotbalul este 70% cap si 30% picioare!

Dintotdeauna a vrut să ajungă la Universitatea Craiova. Totuşi, recunoaşte, contrar tendinţei actuale “Nu m-am apucat de fotbal gândindu-mă la partea financiară. Pentru că pe atunci nu exista partea financiară”.

Şi, totuşi, cum ar putea să ajungă copii de astăzi campioni, mâine? Gigă Popescu este tranşant “Nu ţine neapărat de numărul de ore de pe teren. Un jucător talentat trebuie să aibă încredere în talentul sau. Si-apoi trebuie să muncească şi iar să muncească. Sfatul meu pentru copii, primul meu sfat, este următorul: nu renunţaţi la şcoală!. Mintea nu este dezvoltată de antrenamente!”

„ Fotbalul de performanţă înseamnă presiune multă”, explică Gică. „Ca să o poţi suporta, trebuie să fii pregătit mental. Fotbalul este 70% cap si 30% picioare”

Despre fotbalul românesc de acum, câte limbi străine a învăţat, despre familie, care e antrenorul sau preferat şi multe, MULTE altele, diseară de la ora 20,00, la “Discuţii de oameni MARI”.

Pe SmartFM, 107.3

Share.