Dl. Goe și ai lui. Premieră la Teatrul Stela Popescu

0

Cu un avânt care ar trebui să dea de gândit teatrelor mai vechi în branşă, Teatrul Stela Popescu vine şi propune o nouă premieră, „Dl. Goe și ai lui”

Este, de fapt, vorba de un musical. „Dl. Goe și ai lui” poartă semnătura lui Roman Vlad și este regizat de Dan Tudor.

Premiera oficială are loc sâmbătă, 8 aprilie, ora 17:00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Cap de afiș – Stela Popescu!

Dan Tudor, a făcut un scenariu, după schițe și momente de I.L. Caragiale, alegându-le pe cele a căror acțiune are loc în tren, printre care „Dl. Goe”, „Bubico”. Spectacolul, așa cum afirmă Dan Tudor, se adresează copiilor de azi, din clasele I – XII.

„Scenariul are ca mijloace de reprezentare procedee moderne, inclusiv proiecții video, fără să ne îndepărtăm de Caragiale. Este educativ, pentru că Goe e un personaj pe care îl simpatizăm, dar ale cărui fapte nu ar trebui să le urmăm. La fel, sunt și persoane în tren care știu să se poarte, dar și persoane care vorbesc tare și deranjează, aruncă hârtii, mănâncă și ele sunt prezentate variat. Spectacolul are latura educațională”, susține Dan Tudor, care afirmă totodată că este vorba de un musical cu toate ingredientele.

Cântă soliști de operă și operetă; dansurile le interpretează membrii trupei de balet a teatrului. Sunt și actori, care fac să fie prezent genul epic.

Regizorul spune că nu e doar o înșiruire de virtuozitate de cântec și de dans: „Prezența doamnei Stela Popescu face ca acest proiect să aibă o anumită greutate, pentru că efectul moralizator este altul atunci când vezi o mare personalitate a teatrului și filmului românesc. Cu atât mai mult cu cât doamna Stela Popescu face și o concluzie a spectacolului, la final. Apoi, spectacolul este și interactiv”.

Este al doilea proiect al lui Dan Tudor la TSP. A mai montat aici „Chirița la Iași” cu Stela Popescu în rolul principal.

„Dl. Goe și ai lui” este a noua premieră a TSP, instituție înființată în 2016.

Din distribuție, alături de Stela Popescu, fac parte Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidaru, Ștefan Popov, Raluca Straia, Ramona Olteanu, Silviu Mihăilă, Rodica Ștefan, Adrian Dima, Florian Bala, Ștefan Fieraru. Își dă concursul Baletul TSP. Coregrafia aparține lui Ștefan Soare.

Următoarele reprezentații au loc la 10 și 11 aprilie, ora 10:00.

Share.