Saga Millenium continuă, cu volumul 5

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, aşa că avem să vă dăm o veste buna. Saga Millenium continuă. cu volumul 5

La 12 septembrie lumea cărţilor va fi asaltată de un nou roman poliţist, al cincilea din seria Millenium. David Lagercrantz (foto), care a scris și primul roman după moartea lui Stieg Larsson, a decis să scrie un nou roman. Iar editura tocmi anunţat noul volum al seriei.

Volumul se va intitula “The Girl Who Takes an Eye for an Eye” și va fi lansat în întreaga lume la 12 septembrie, a anunțat editorul Alfred A. Knopf.

Volumul, evident, îi avea în prim-plan pe Lisbeth Salander și pe jurnalistul de investigații Mikael Blomkvist.

Istoria Trilogiei Millenium. Saga Millenium continuă

Stieg Larsson, autorul primelor trei volume, a murit în 2004, înainte de publicarea “The Girl with the Dragon Tattoo” și a altor două romane din trilogia inițială. Acestea au devenit repede best-seller-uri mondiale cu peste 85 de milioane de exemplare vândute.

Mai mult, trilogia a tras după sine întreaga industrie de carte nordică. În anii care au urmat lui Stieg Larsson i s-au adăugat alte nume importante. Precum Camilla Lackberg, Anne Holt sau Mons Kallentoft, care au făcut vânzări incredibil de bune.

Toţi se raportează acum la romanul poliţist nordic, un gen noir cu investigaţie detectivistică de introspecţie.

Succesul trilogie au determinat editorii sa incredinţeze subiectul scriitorului David Lagercrantz, care a continuat aventurile, cu un al patrulea volum

Lagercrantz a scris și cea de a patra carte — “The Girl in the Spider’s Web” — care a fost publicată în 2015.

În anii care au urmat literatura nordică s-a vandut din ce in ce mai bine in toata Europa si Statele Unite. Dupa anumite volume au inceput a se face filme, si ele cu succes deosebit.

Un exemplu este “The Girl with the Dragon Tattoo”, care a suportat doua ecranizari. Una facuta acasa, la Stockholm, alta, doi ani mai tarziu, la Hollywood, cu Daniel Craig in rol principal. Mai mult, din 2011, “The Girl with the Dragon Tattoo” a devenit si serial.

In Romania saga Millenium a aparut la Editura Trei.

Share.

Reply with your Facebook account