Comoara din Fontana di Trevi. 1,5 milioane de dolari în monede au fost aruncate anul trecut în celebra fântână

0

Fontana di Trevi, unul dintre monumentele simbol ale Romei, atrage anual milioane de turiști. Și pentru că așa spune tradiția, ei aruncă în fântână câte un bănuț. Comoara din Fontana di Trevi a ajuns la cifre impresionante…

Există și o simbolistică a monedelor aruncate în fântână, ne lămurește News.ro. Se spune că dacă arunci cu mâna dreaptă peste umărul stâng prima monedă înseamnă “că revii la Roma”, a doua – “că vei găsi dragostea”, iar a treia – “pentru căsătorie”.

Asta ca să țineți minte…

În fiecare zi, municipalitatea adună monedele, împreună cu alte obiecte pe care turiştii el aruncă în apă.

Comoara din Fontana di Trevi

O statistică a primăriei spune că în 2016, suma a fost de aproape 1,5 milioane de dolari. Banii sunt folosiţi în scopuri caritabile. Pescuitul monedelor este ilegal, iar arestările sunt dese.

Construcţia din Piața Trevi fost finalizată în 1762. Figura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare.

La stânga lui Neptun se găseşte o statuie ce reprezintă abundenţa, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfaţişând-o pe Agripa, fata după care a fost denumit apeductul.

Share.