Pasagerul United Airlines ar fi putut “costa” 1,4 miliarde de dolari

0

 

Internetul a explodat atunci când scena scoaterii unui pasager dintr-un zbor United Airlines a apărut peste tot. Acum a venit și nota de plată

Scenele le-ați văzut. Iar dacă nu, le veți vedea mai jos.

Cititi si INCREDIBIL. Un pasager târât afară dintr-un avion suprarezervat. IMAGINI SOCANTE (VIDEO)

Pasagerul United Airlines târât afară de polițiști a fost filmat de mai mulți alți „colegi” de zbor, iar imaginile au devenit instantaneu virale.

Acum a venit si nota de plată. Și este imensă.

Inițial, acțiunile UA scăzuseră la începutul zilei cu nu mai puțin de 1.4 miliarde de dolari, adică 6,3%. Până la sfârșitul zileim acțiunile primseră o devalorizare totală de 4%, ceea ce este imens.

În zilele următoare au fost suișuri și coborâșuri ale cotei acțiunilor. Scuzele oferite de CEO-ul companiei, Oscar Munoz, nu au ajutat prea mult. Treptat au apărut din ce în ce mai multe filmări, iar revolta împotriva UA a crescut.

O scrisoare adresată angajaților de același Oscar Munoz, care numea pasagerul „turbulent” nu a fost de natură să calmeze situația. Iar PR a fost ca și inexistent.

Curând, au început să apară fel de fel de întrebări cu privire la politica de overbooking, care se practică pe scară largă în companiile aviatice.

Deși, teoretic, legea este de partea United Airlines – care are dreptul să refuze îmbarcarea oricărui pasager – incidentul este acum anchetat de Departamentul Transporturilor din Statele Unite.

Intre timp, scăderile la bursă s-au domolit, însă cotațiile nu au ajuns la cele de dinainte de incident.

Un videoclip la fel de tulburator gasiti AICI.

Share.