Tudor Gheorghe, concert la TVR. Artistul a semnat cu televiziunea publică transmiterea spectacolelor sale

0

In chiar a doua zi de Paște, Tudor Gheorghe este prezent la TVR1 cu concertul Primăvara Simfonic. Asadar Tudor Gheorghe, concert la TVR. Un concert de zile mari.

Întâlnirea cu Tudor Gheorghe va avea loc astăzi (luni, 17 aprilie, de la ora 21.00), când TVR 1 va transmite, în premieră la un post tv, un concert regal, „Primăvara simfonic”.

“E o mare bucurie pentru mine să dau de ştire că de Sfintele Sărbători ale Paştelui o să fiu la postul naţional de televiziune. O să urmărim împreună unul dintre cele mai dragi spectacole ale mele, Primăvara simfonic. Primăvara, anotimp al renaşterii, al încrederii, al bucuriei şi abia aştept să-l revăd şi eu. Vă asigur că va fi Paşte frumos”, a mărturisit Tudor Gheorghe.

De fapt, concertul este urmarea semnării unui contract între Tudor Gheorghe și Televiziunea Publică. Maestrul a ales ca în următorii trei ani Televiziunea Română să-i fie canal media, iar toţi cei care-l îndrăgesc pe rapsodul craiovean vor avea astfel ocazia să devină telespectatorii concertelor sale, dar şi să-l întâlnească în emisiunile posturilor TVR.

Primăvara simfonic, un fenomen muzical

Anul acesta sunt 15 ani de la lansarea albumului “Primăvara simfonic”, în care maestrul Tudor Gheorghe le-a adus românilor un spectacol cu o încărcătura emoţională aparte.

Alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Madrigal, reuniţi sub bagheta magică a dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, “Primavara” lui Tudor Gheorghe este unul dintre cele mai complexe fenomene muzicale, greu de încadrat în limitele unui tipar.

Spectacolul aparte, izvorât din interpretarea inconfundabilă a rapsodului, vine cu o reprezentaţie greu de uitat, ce a marcat deschiderea unui nou ciclu din viaţa şi cariera artistului.

Simbol al Băniei, actor, poet, compozitor şi rapsod, Tudor Gheorghe a susţinut, în mai mult de 50 de ani de activitate artistică, zeci de spectacole ce au avut ca temă de la muzica populară, sau de implicare socială, până la cântecele anilor 1930, cu melodii din repertoriul unor artişti precum Cristian Vasile şi Jean Moscopol.

Share.