Destinul glorios al unui nume: GIGEL One man show Gheorghe Ifrim

0

Am văzut zilele astea un spectacol formidabil, despre care e musai sa scriu câteva rânduri. Nu de alta, dar se joacă destul de rar, iar atunci când e posibil să dați de el, nu trebuie ratat.

Se numește “Gigel” și este un one-man-show Gheorghe Ifrim. Este un spectacol al Teatrului Catharsis.

La prima vedere ai putea crede, când auzi că este un one-man-show, de un spectacol de tip stand-up.  “Aaaa, îl știu pe ăla, mai. E primarul din Las Fierbinți. De joacă cu Giani, cu Bobonete, știi… Caterincos omu’. Îmi place! “

Csf? Ncsf! #pentrucatotalgresit

Total greșit!

GIGEL One man show Gheorghe Ifrim

“Gigel” este un spectacol cu suflet, de înaltă interpretare, în care actorul își pune sufletul pe tavă și grație textului impecabil, scris de Alexandru Popa.  Regia îi aparține lui Vlad Zamfirescu.

Show-ul lasă să descoperim un alt fel de Gheorghe Ifrim, fermecător, dar ALTFEL decât îl știam până acum.

Leit-motivul este Gigel. Nume de alint din care ar trebui să iasă un om MARE, poate chiar o STATUIE, cândva, dar care acum este minimizat. Pentru că, ni se explică la un moment dat, nimeni nu i-a zis vreodată Gigel maestrului Gheorghe Cozorici sau lui Gică Hagi.

Și atunci – este greu ca lumea să te ia în serios atunci când ți se spune Gigel.

PSSST Poate vrei sa citesti si  ASTAZI E ZIUA TA Jerry Seinfeld, la 63 de ani

Amintirile lui Gigel sunt haioase. Micile mari problem ale copilăriei sunt private cu o oarecare candoare și infinit umor. Vecina de deasupra este motivul pentru care eroul nostrum vrea să se facă, totuși contabil însă după mai multe încercări nereușite, merge și UATC-ul.

Viața sau să spunem devenirea lui Gigel nu este decât un motiv pentru, ceea ce o să vedem în final, este un tribute adus teatrului. Și acelor maeștrii, mulți dintre ei deveniți între timp statui.

“Gheorghe Ifrim își prezintă personajul în relație directă mereu cu spectatorii, îi provoacă în a deveni partenerii săi în relatarea unor “clipe de viață”, evocate fie cu un umor involuntar, fie cu tristețe. Evocă ironic amintiri din timpul amar al trecutului, străin tinerilor de astăzi, cântă melodii celebre, cu atitudinea celor care le-au lansat cândva, cucerește prin farmecul special atribuit fiecărei destăinuiri. Gheorghe Ifrim, ca un mare actor, își pune sufletul pe tavă în fața prietenului său publicul.”, scrie Ileana Lucaciu pe blogul său.

PSSST Poate vrei sa citesti si GIGEL One man show Gheorghe Ifrim. Joi, la Teatrul Bulandra

Duceți-vă să vedeți “Gigel”, când reușiți. Și stați cu un ochi pe ce face Teatrul Catharsis.

Miercuri, 3 mai, la Godot Café Teatru ne întâlnim cu “Secretul fericirii”. Textul îi aparține tot lui Alexandru Popa, iar regia tot lui Vlad Zamfirescu. Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Dan Bordeianu.

Foto: ralucacojocaru.com

Share.