GENIUL: EINSTEIN National Geographic propune un serial cu Geoffrey Rush în rolul principal. Premiera – diseară

0

National Geographic ne propune începând de diseară un serial despre viața lui Albert Einstein. Premiera are loc diseară, la ora 21.00.

Filmul este, de fapt, primul serial NatGeo pe bază de scenariu. Îl are în rol principal pe nimeni altul decât Geoffrey Rush, iar producători executive sunt Brian Grazer și Ron Howard, câștigători ai premiului Oscar.
Din distribuție mai fac parte Emily Watson, Johnny Flynn, Samantha Colley, T.R. Knight, Seth Gabel și Vincent Kartheiser.

Primul serial bazat pe scenariu al National Geographic – dezvăluie cum Albert a devenit Einstein, explorând realizările sale profesionale extraordinare, dar și relațiile personale volatile, pasionale și complexe.

Nimeni nu poate citi Evangheliile fără să simtă prezenţa reală a lui Isus. Personalitatea Lui vibrează în fiecare cuvânt. Niciun alt mit nu are atâta viaţă în el.

Creat de Fox 21 Television Studios, a căror producție recentă ”The People V. OJ Simpson: American Crime Story” a dominat toate competițiile cu premii și toate listele criticilor, serialul se bazează pe cartea lui Walter Isaacson, ”Einstein: His Life and Universe”.

GENIUL: EINSTEIN National Geographic. De la rebel la celebritate

GENIUL urmărește ridicarea lui Einstein de la originile umile de gânditor plin de imaginație și rebel, trecând prin toate eforturile de a fi recunoscut de comunitatea științifică, până la statutul de celebritate internațională ca omul care a dezlegat misterele cosmosului prin faimoasa sa teorie a relativității.

Serialul pătrunde și mai adânc în viața omului Einstein, examinându-i stările oscilante de la exaltare la cruzime în cele mai intime relații personale, cu copiii săi, cele două soții și multele femei cu care le-a înșelat pe acestea.

Serialul este amplasat într-o epocă de neliniște globală, de-a lungul celor două războaie mondiale.
Confruntat cu un sentiment antisemit în creștere în Europa, supravegheat de spioni și în fața posibilității anihilării atomice, Einstein întâmpină dificultăți ca soț și tată și în special ca om de principiu, chiar și atunci când propria viață îi este pusă în pericol.

Vedeţi dumneavoastră, telegraful e un fel de pisică foarte, foarte lungă. O tragi de coadă la New York şi capul ei miaună la Los Angeles. Aţi priceput? Şi radioul funcţionează exact la fel: trimiţi semnale de aici, iar ei le primesc dincolo. Singura diferenţă e că nu există nici o pisică.

Serialul pornește de la anii de adolescență ai lui Einstein (Flynn), când acesta își înfruntă tatăl și renunță la școală în Germania pentru a merge la universitate în Elveția. Dragostea sa pentru femei și pasiunea pentru fizica teoretică înfloresc după ce Albert rupe inima primei sale iubiri, Marie Winteler mânat de dorința de a o cuceri pe misterioasa studentă Mileva Maric.

Relația tumultuoasă a acestora atrage dezacordul celorlaltor profesori și duce la o sarcină neașteptată, obligându-i pe amândoi să lase deoparte marile planuri. Einstein se vede nevoit să caute o slujbă banală de examinator de brevete la insistențele bunului său prieten Michele Besso.

Nu am talente speciale, ci doar o curiozitate pasională.

Străduindu-se din răsputeri să pătrundă în comunitatea științifică, Einstein publică cinci lucrări originale într-un an, atrăgând atenția multora, inclusiv a celui ce va deveni cel mai fervent adversar al său, dr. Philipp Lenard.

GENIUL: EINSTEIN National Geographic. Relații amoroase

În vreme ce Primul Război părea iminent și mariajul său începea să se destrame, Einstein se aruncă într-o relație amoroasă cu verișoara sa primară, Elsa. Schimbătorul peisaj al politicii globale îl atrage în
cercuri științifice tot mai politizate, generând fricțiuni cu colegi de breaslă.

Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.

Luând atitudine morală, Einstein refuză să sprijine efortul de război al Germaniei. Când începe războiul și granițele se închid, el este împiedicat să fugă la fiii săi din Elveția atunci când au mai multă nevoie de el.
Norocul lui Einstein crește atunci când teoria relativității este dovedită a fi corectă. În pragul transformării sale peste noapte într-o celebritate, Elsa (EmmaWatson) îi cere s-o ia de nevastă pentru a evita scandalul pe care noul statut îl va aduce. În timp ce luptă cu Mileva pentru a obține divorțul, Einstein trebuie să facă față și vârtejului celebrității.

După un interviu tensionat cu consulul american Raymond Geist, reușește să scape de curentul antisemit tot mai puternic și să găsească adăpost în Statele Unite ca imigrant.

În Princeton, New Jersey, unde trăiește și predă, Einstein continuă să fie hărțuit din toate direcțiile.

Nu vă faceţi griji cu dificultăţile voastre la matematică. Vă asigur că ale mele sunt chiar mai mari!

Relațiile sale dezechilibrate cu copiii și nepoții săi îl amărăsc și ajunge să se implice într-o aventură amoroasă cu spioana rusă Margarita Konenkova și trebuie să înfrunte răzbunarea personală a lui J. Edgar Hoover care încearcă să-l doboare. Are de înfruntat totodată și posibil cea mai mare provocare a sa: presiunea de a renunța la pacifismul său de-o viață în speranța de a opri expansiunea lui Hitler în Europa.

Deși călătoria sa este departe de a fi ușoară, Einstein reușește să găsească speranță și inspirație înainte de moartea sa, sub chipul unei tinere dornice să înțeleagă lumea. După cum spune o celebră remarcă a sa, ”important este să nu încetezi a întreba. Curiozitatea are motivele sale pentru a exista.”

Filmat în Praga, Republica Cehă, unde Einstein a trăit și a predat la începutul carierei sale, serialul include și o mulțime de alte nume sonore din lumea științei de la începutul secolului al XX-lea, între care Marie și Pierre Curie, Wilhelm Rontgen, Carl jung, Werner Heisenberg și alții.

GENIUL: EINSTEIN are premiera globală în luna aprilie, pe National Geographic, în 171 de țări și 45 de limbi.

Dacă teoria mea se va dovedi corectă, Germania va susţine că sunt german, iar Franţa mă va declara cetăţean al lumii. Dacă teoria mea se va dovedi falsă, Franţa va spune că sunt german, iar Germania mă va declara evreu.

Share.