O ZI PENTRU ISTORIE Adolf Hitler s-a sinucis sau nu la 30 aprilie 1945? Ce spune Teoria Conspirației…

0

Una dintre cele mai vehiculate teme pe masa teoriilor conspiraționiste este falsa sinucidere a lui Adolf Hitler, la 30 aprilie 1945.

Istoria ne spune că la 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, pe când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis.

Trupul lui și cel al Evei Braun (cu care se cununase în ziua precedentă și care s-a sinucis simultan cu el) au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzină de către Otto Günsche (aghiotantul său) și alte ajutoare din Führerbunker și li s-a dat foc.

Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava.

La 2 mai Helmuth Weidling (general german, comandantul de luptă al Berlinului) a capitulat și a predat Berlinul necondiționat sovieticilor.

Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult câinii

Când au ajuns la cancelarie, forțele sovietice au găsit trupul lui Hitler și au efectuat o autopsie folosind amprente dentare pentru identificare. Rămășițele lui Hitler și ale Evei Braun au fost îngropate în secret de SMERȘ (departament de contraspionaj format din NKVD, aflat sub directa comandă a lui Stalin) la sediul acesteia din Magdeburg.

Potrivit Serviciului Federal Rus de Securitate, un fragment de craniu uman păstrat în arhivele sale și expus într-o expoziție din anul 2000 provine din rămășițele pământești ale lui Hitler. Totuși, autenticitatea craniului este pusă sub semnul întrebării de mai mulți istorici și cercetători.

O ZI PENTRU ISTORIE Adolf Hitler. Ultimul martor

Rochus Misch, in varsta de 94 de ani, fostul operator radio al lui Adolf Hitler si ultimul supravietuitor al buncarului din Berlin a declarat ca a vazut trupurile neinsufletite ale lui Adolf Hitler si Eva Braun cu ochii lui.
“Eram in camera de langa cand s-a impuscat. Nu am auzit impuscatura, insa i-am vazut corpul neacopeit cand s-a deschis usa. L-am vazut pe Hitler cazut cu capul pe masa. Am vazut-o pe Eva Braun moarta pe canapea, cu capul intors spre Hitler, genunchii ridicati la piept. Purta o rochie albastru-inchis, cu un volan alb la gat”, a declarat Misch.

Ce baftă pe conducători că oamenii nu gândesc.

Istoricii il cred o sursa credibila. Misch a publicat chiar si o carte intitulata “The Last Witness” (n.r. “Ultimul martor”).

O ZI PENTRU ISTORIE Adolf Hitler. Teorii ale conspirației

Numeroase teorii ale conspirației au apărut după aceea. Mulți au fost aceia care au contestat expertiza sovietică și au considerat că Adolf Hitler nu a murit la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Rând pe rând sovieticii, apoi americanii au fost arătați cu degetul în această chestiune.

Una dintre cele mai vehiculate teorii, care a adus și foarte multe amănunte aparține britanicilor Gerrard Williams si Simon Dunstan cre au descris totul cu lux de amănunte în “Grey Wolf: The Escape of Adolf”. Volum apărut în 2011.

Spune o minciună suficient de tare și suficient de mult și lumea o va crede.

Conform volumului, Adolf Hitler si-a inscenat sinuciderea si a fugit in Argentina, fascistă pe atunci, impreuna cu sotia sa Eva Braun.

Hitler si Braun ar fi avut si urmasi – doua fete. Hitler ar fi murit la varsta de 73 de ani, in 13 februarie 1962.

Autorii cartii sustin si ca serviciile secrete americane l-ar fi ajutat pe Hitler sa evadeze, in schimbul tehnologiei de razboi inventata de nazisti.

Williams si Dunstan vorbesc si despre fragmentele de craniu aflate in posesia Rusiei, despre care se crede ca ar fi ale Fuhrer-ului. Acestea ar proveni de fapt de la o femeie tanara, care ar fi avut sub 40 de ani la momentul mortii. Liderul nazist avea 56 cand s-a sinucis.

Cei doi au documentat cartea pe teren, in Argentina, unde au intervievat mai multi oameni care l-ar fi vazut pe Hitler. Printre ei si un pilot, care sustine ca i-ar fi ajutat pe Hitler si Braun sa fuga in America de Sud, la bordul unui avion.

“Numai acum, cand Argentina este o democratie, povestile adevarate incep sa iasa la iveala. Chiar si asa, doi dintre martori au primit amenintari cu moartea in timp ce lucrau cu noi la carte”, a dezvaluit Williams.

Istoricii ridiculizeaza deja aceste ipoteze si spun ca “martorii” pe a caror marturii se bazeaza cartea nu sunt credibili.

Guy Walters, istoric si scriitor britanic, care si-a cladit o cariera pe spatele “enigmelor” celui de-la doilea Razboi Mondial spune ca volumul lui Gerrard Williams si Simon Dunstan, ca si filmul documentar inspirat din carte si aparut in 2012 sunt “2.000% gunoi”.

Share.