ASTAZI E ZIUA TA George Clooney la 56 de ani. “Dacă aş fi fost cu toate femeile despre care s-a spus că aş fi avut vreo relaţie, nu mi-ar mai fi rămas timp să fac niciun film”

0

A fost o vreme unul dintre cei mai râvniți burlaci de la Hollywood. Statul de care a știut să profite, să recunoaștem. A știut să facă film în stilul său, așa cum a rupt inimi. Pretențioșii spun despre el că e la fel ca vinul. Cu cât se învechește…

Un serial cât o carieră (s-a întins pe 15 ani), mici scandaluri cu femei, multe neconfirmate, roluri de acțiune și comedioare cu lipici și, din când în când unul mai “serios”. Cam ăsta este George Clooney, dacă sunteți e acord cu mine.

A…și să nu uităm de Oscaruri…

Este în continuare în lumina reflectoarelor, iar statusul de proaspăt însurățel, căpătat în urmă cu doi ani și acela de viitor tată de gemeni nu-i dăunează imaginii.

“Nu-mi place să împărtăşesc viaţa mea personală…  nu ar mai fi personală dacă aş împărtăşi-o”

George Timothy Clooney s-a născut la 6 mai 1961 în Lexington, Kentucky. Are descendenți irlandezi, britanici și germani în arborele genealogic

Puțini sunt cei care știu că între 1989 și 1994 a fost însurat cu actrița Talia Balsam. După consumarea mariajului a jurat să nu se mai însoare niciodată și nu o să aibă niciodată copii.

Acest fapt care a născut și un mic pariu. Actrițele Michelle Pfeiffer și Nicole Kidman au pariat fiecare cu el pe 10.000 de dolari că până la împlinirea vîrstei de 40 de ani George  nu numai că se va reînsura, dar va avea și copil. Ambele au pierdut pariul și i-au trimis un cec prin poștă. Clooney le-a trimis banii înapoi și a dublat pariul (dublu sau nimic) spunând că nu va avea nici un copil până la vârsta de 50 de ani.

La 53 de ani George Clooney și-a călcat jurământul și s-a însurat cu avocatul specializat in drept international Amal Alamuddin. La începutul anului, s-au confirmat zvonurile că Amal Clooney este însărcinată. Cu gemeni.

ASTAZI E ZIUA TA George Clooney 1

“Sunt un tip de modă veche. Îmi place să întâlnesc o femeie într-un mod obişnuit. Nu-mi place să fiu vânat. Întotdeauna mi-a plăcut să am propria mea “vânătoare” când vine vorba despre femei.”

ASTAZI E ZIUA TA George Clooney

Primul său rol important a fost în 1984 în sitcomul de scurtă durată E/R (a nu se confunda cu ER, drama în care Clooney, de asemenea, a jucat un deceniu mai târziu).

Rolul care l-a propulsat definitiv în lumina reflectoarelor a fost insa cel din ER/Spitalul de Urgență, în care a jucat vreme de 15 ani și 109 episoade. În paralel cu serialul (1994-2009) au început să curgă și celelalte roluri.

Printre ele – The Perfect Storm și O Brother, Where Art Thou?, The Peacemaker si chiar Batman & Robin, film desprre care suntem convinși și acum că îl regretă

În 2001, el a făcut echipă cu David Soderbergh pentru Ocean’s Eleven, un remake al anilor 1960. Până în ziua de astăzi, acesta rămâne cel mai comercial film de succes a lui Clooney , câștigând mai mult de 444 milioane dolari în întreaga lume. Din Ocean’s Eleven au rezultat, ulterior mai multe continuări – Ocean’s Twelve (2004) si Ocean’s Thirteen (2007).

“Înainte, eram frustrat pentru că, deşi am cu numai doi ani mai mult decât Brad Pitt, păream să am mult mai mulţi ani decât el, dar acum nu-mi mai pasă.”

A apărut, natural și tentația regiei. Și-a făcut debutul regizoral în 2002 cu Confessions of a Dangerous Mind, o adaptare a autobiografiei producătorului de televiziune Chuck Barris. Deși filmul nu a a ieșit bine la box-office, directorul Clooney a fost lăudat printre critici și spectatori deopotrivă.

În 2005, Clooney a jucat în Syriana, care sa bazat vag pe fostul agent CIA, Robert Baer și memoriile sale de când era agent în Orientul Mijlociu. În același an a regizat, produs și jucat în “Good Night, and Good Luck”, un film despre un jurnalist de televiziune Edward R. Murrow din anii 1950. Ambele filme au avut aclamații critice.

“Există o stranie ierarhizare printre actori. Actorii de teatru îi privesc de sus pe cei de film, care, la rândul lor, îi privesc de sus pe cei de televiziune.”

ASTAZI E ZIUA TA George Clooney

La Premiilor Oscar din 2006, Clooney a fost nominalizat pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu original pentru în “Good Night, and Good Luck”, precum și ca cel mai bun actor în rol secundar pentru Syriana. El a devenit prima persoană din istorie care a fost nominalizat la Oscar in acelasi an, in doua ipostaze regizor de film si actor. Avea să câștige, dealtfel Premiul Academiei pentru rolul din Syriana.
elefant.ro%20

Ca producător avea să mai câștige o dată Premiul Oscar, în 2013, cu Argo.

Două Oscaruri. 87 de alte premii câștigate și alte 195 de nominalizări, cam acestea ar fi cifrele…

După succesul pentru “Good Night, and Good Luck”, Clooney a spus că planifică să aloce mai multă energie pentru regizare. El a spus că industria de regie este “o industrie mare în care să îmbătrânești” .

ASTAZI E ZIUA TA George Clooney3

“Să candidez pentru un post politic? Nu. M-am culcat cu prea multe femei, am luat prea multe droguri şi am fost la prea multe petreceri.”

In ultima vreme Clooney pare a fi atras din ce în ce mai des de cariera de regizor si producător. Ultimul său film a fost, în 2016, Money Monster, unde joacă alături de Julia Roberts, dar alt titlu nu se întrevede la orizont.

Totuși, s-a gândit să facă un fel de spin-off al seriei Ocean. Așa se face că în 2018 va avea premiera filmului Ocean’s Eight. Un film tot cu jafuri (evident). Dar cu distribuție în mare parte feminină. Cate Blanchett, Anne Hathaway, Dakota Fanning, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Katie Holmes, Kim Kardashian și Rihanna fac parte din distribuție, alături de Matt Damon, care își va relua rolul.

“Îmi iubesc părul gri şi ridurile pentru că figura mea are acum mai multă personalitate decât pe vremea când aveam 20 sau 30 de ani.”

 

 

 

 

 

 

Share.