Franța. Manechinele prea slabe, nu mai au ce căuta pe podium

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noi reguli în Franța. Pentru a defila pe podium, manechinele vor trebui să vină cu…certificate medical

Astfel,  pentru a-și putea exercita profesia în Franța, manechinele vor trebui să prezinte un certificat medical, care arată “starea lor de sănătate generală” și care să evalueze mai ales indicele masei lor corporale (IMC).

Ministerul Sănătății francez a luat drept referință Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care prevede că o persoană este considerată slabă când are un IMC — care măsoară relația dintre greutate și înălțime — de sub 18,5.

kalapod.ro

Legea prevede pedepse de până la 6 luni de închisoare și amenzi de 75.000 de euro pentru cei care se fac vinovați de angajarea în acest domeniu a unor persoane considerate prea slabe, informează Agerpres.

Mai mult, imaginile care apar în cataloage, presă, afișe, internet etc și care “slăbesc sau rotunjesc silueta” trebuie să fie menționate ca fiind retușate, conform acelorași norme

Obiectivul Ministerului Sănătății este de a lupta împotriva anorexiei prin interzicerea modelelor prea slabe la defilările de modă.

Franța se alătură astfel unor țări ca Spania sau Italia, care interzic din 2006 defilarea top-modelelor cu un IMC de sub 18.

Conform calculatorului IMC, o femeie de 1.78, sa zicem, va trebui să aibe o greutate de minim 58 de kilograme pentru a obtine un IMC de 18,5.
dyfashion.ro%20

Share.

Reply with your Facebook account