Ce citesc românii? Se poartă POVEȘTILE

0

O poveste despre performanță pare a fi impresionat calea către inima publicului din România în luna care a trecut. În rest, în topul lunii aprilie găsim, evident, și câteva cunoștințe mai vechi. Să vedem ce citesc românii, statistica ultimei luni..

Povestea lui Tibi Ușeriu, cunoscut publicului român pentru performanța de a ajunge primul la finiș în Ultramaratonul Artic, înglobată în cartea “27 de pași”, a intrat direct pe locul al treilea în clasamentul celor mai bine vândute titluri românești în aprilie 2017 pe elefant.ro.

elefant.ro%20

“Prezența lui Tibi Ușeriu printre primele poziții nu este surprinzătoare. Cartea a fost mult așteptată de către cititori, iar primul tiraj s-a epuizat rapid. Povestea te invită să descoperi omul din spatele performanței. Surprinde și totodată șochează, dar este o carte ce promite să fie autentică“, explică Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro.

Andrei Ciobanu cu titlul „Suge-o, Andrei!”  se menține în fruntea topului, atât la categoria autori români, cât și la general, aprilie fiind a treia lună consecutivă când cartea este printre cele mai vândute de magazinul online. Pe poziția secundă în topul autorilor români se plasează în aprilie titlul „Insomnii”, al cărei autoare, Irina Binder este, se pare, una dintre scriitoarele preferate ale publicului elefant.ro.

Topul autorilor români este completat de Fluturi, vol 3 al Irinei Binder, pe poziția a patra și Jamila Cuisine, a Geaninei Staicu-Avram pe poziția a cincea.

Ce citesc românii. Topul autorilor străini

În topul autorilor străini, pe prima poziție se regăsește Agnes Martin-Lugand cu titlul Oamenii fericiți citesc și beau cafea, urmată de Jojo Moyes cu cartea După ce te-am pierdut și Paula Hawkins cu Fata din tren. Printre primele zece titluri cele mai populare se află și misterioasa Elena Ferrante cu Prietena mea genială, dar și mai clasicul Gabriel Garcia Marquez cu Dragostea în vremea holerei. Agnes Martin-Lugand are intrat și cu un al doilea titlu în top – Viața e ușoară, nu-ți face griji, pe poziția a noua în clasamentul autorilor străini.

carturesti.ro%20

“Cititorii sunt atrași în ultimii ani tot mai mult de autorii români contemporani cu povești autentice. Din acest motiv Irina Binder a prins atât de mult, Andrei Ciobanu acaparează topurile luni în șir sau cartea lui Tibi Ușeriu se epuizează imediat după apariție. Ca retailer, obiectivul nostru este să punem la dispoziția cititorilor noile titluri, atât românești, cât și străine, cât mai rapid după lansarea lor și, uneori, chiar și înainte de a vedea lumina tiparului, în sistem de precomandă“,  comentează acest top Adrian Dinu.

Share.