Blue Air și-ar putea DUBLA flota. Compania  ar putea cumpăra 20 de aparate Boeing 737 Max

0

Compania Blue Air este în negocieri să cumpere peste 20 de aparate  Boeing 737 Max, iar anunţul ar putea fi făcut, săptămâna viitoare, la show-ul aviatic de la Paris, scrie Mediafax care citeazăe Bloomberg.

Prețul de listă pentru aceste aparate este de 1,84 miliarde de dolari.

Blue Air cumpara 20 boeing 737 max

Dacă Blue Air va cumpăra aceste aparate – “minim 20”, ceea ce înseamnă că ar putea fi și mai multe – propriu-zis flota companiei românești s-ar putea dubla.

În acest moment Blue Air zboară 25 de modele de veche generație Boeing 737.Nu este clar in cazul in care achizitia va fi confirmata daca Blue Air intentionează să adauge aparatele la flota existentă și să se extindă, sau sa inlocuiască toate/o parte dintre aparatele vechi 737.

Boeing a livrat primul model 737 Max, o versiune echipată cu un motor mai eficient decât anteriorul, în mai, unei companii afiliate Lion Mentari Airlines din Indonezia, mai arată Bloomberg.

Avionul Boeing 737 Max este ultimul aparat al companiei americane și a intrat în circulație, după omologările de rigoare, în mai 2017. Aparatul este baza pe designul lui 737, însă are motoare mai performante, aripi winglet splitate și mai multe înbunătățiri aerodinamice.

737 Max este disponibil în patru variante, în funcție de lungime putând avea o capacitate de 138-230 de locuri.

Până acum compania Boeing are o comandă de aproape 3.700 de aparate pentru acest model.

UPDATE. Blue Air a confirmat achiziția a 6 aparate si inchirierea altor 12, toate 737 Max. Găsiți AICI comunicatl Blue Air.
fly-go.ro

Share.