Despre DIVORȚ. Vârsta de 40-44 de ani e cea mai ”periculoasă” pentru cuplu

0

La bărbați se vorbește despre „criza vârstei de mijloc”, care apare undeva după 40 de ani, dar se opare că aceasta influențează cuplul în mod decisiv. Un studiu arată că majoritatea persoanelor căsătorite aleg să se separe de partenerii lor de viață în preajma vârstei de 40-44 de ani.

Studiul a fost realizat în Anglia și Țara Galilor și a fost solicitat de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie. La baza lui a stat o analiză a tuturor divorțurilor înregistrate în 2015.

Despre DIVORȚ. Ce spune studiul?

În urma studiului s-a aflat că 101.055 de cupluri heterosexuale au ales să divorțeze în 2015, o descreștere cu 9,1% în comparație cu anul 2014 și o descreștere cu 34% față de un vârf înregistrat în 2003.Vârsta medie a bărbaților și femeilor care au divorțat în 2015 a fost de peste 40 de ani, ceea ce face ca această grupă să se afle pe primul loc în topul vârstei la care persoanele aleg să facă acest pas în viață.

Media de vârstă a partenerilor de viață care aleg să se separe a crescut anual între 1985 și 2015, fiind cu peste opt ani mai mare, atât în cazul bărbaților cât și al femeilor, notează sursa citată.

Cupluri homosexuale

De asemenea, analiza a luat în calcul și informații cu privire la cuplurile homosexuale din Anglia și Țara Galilor care au ales să se separe. ”În premieră, cifrele cuprind date pe un an întreg privind divorțurile cuplurilor de același sex, în 2015 înregistrându-se 22 de divorțuri — 12 cupluri feminine și 10 masculine”, a notat Nicola Haines din cadrul ONS.

Despre DIVORȚ. Care sunt motivele despărțirii?

Comportamentul neconform a fost cel mai des invocat motiv de divorț în rândul cuplurilor de același sex, printre practicile reclamate fiind și angajarea în relații sexuale cu alte persoane, a adăugat ONS.

Adulterul, unul dintre motivele comune de divorț, este recunoscut legal numai atunci când este comis în relațiile heterosexuale.

În același an în care 101.055 de cupluri au ales să divorțeze, 248.000 de cupluri și-au unit destinele.

Potrivit ONS, scăderea numărului de divorțuri ar putea fi explicată prin faptul că din ce în ce mai multe cupluri aleg să trăiască împreună fără a se căsători.

Share.