O ZI PENTRU ISTORIE. Opt ani fără Michael Jackson „O stea nu va muri niciodata!”

0

Acum opt ani, într-o teribilă zi de iunie, regele muzicii pop se stingea la locuința sa din Los Angeles în urma unui stop cardiac.

În după-amiaza zilei de 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardiac la casa închiriată din Holmby Hills, Los Angeles. A fost găsit cu pulsul scăzut de către medicul personal, însă încercarea de a-l resuscita a eșuat.

“A da cuiva o parte din inima ta valoreaza mai mult decat toata averea din lume.”

Echipa de paramedici a primit un apel la 911 la ora 12:22 p.m. (ora locală), ajungând la fața locului după trei minute și șaptesprezece secunde. A fost raportat că acesta nu respira și au fost făcute manevre de resuscitare cardiopulmonară la fața locului, apoi au dus pacientul, care intrase în comă, la Centrul Medical UCLA.

Decesul a fost declarat în jurul orei 14:26 (ora locală) în aceeași zi.O ZI PENTRU ISTORIE. Opt ani fără Michael Jackson

Autoritățile au programat o autopsie, presa făcând multe speculații în legătură cu cauza morții. Funeraliile au avut loc pe 7 iulie 2009 în Los Angeles, familia lui participând la o ceremonie privată organizată în cimitirul Forest Lawn, iar la Staples Center a avut loc omagiul public.

Sicriul a fost prezent în acest loc pe tot parcursul ceremoniei ce a fost urmărită de peste 2.5 miliarde de oameni din intreaga lume, însă nu se cunoaște încă locul exact al înmormântării.

Michael Jackson a debutat pe scenă ca profesionist la vârsta de 11 ani, fiind membru al formației The Jackson 5 și și-a început cariera solo în 1971, când încă era în grup.

“Intotdeauna crede in tine. Indiferent cine e langa tine care te influenteaza negativ sau iti induce energie negativa, blocheaza-l definitiv. Pentru ca orice ai crede, vei deveni.”

Următoarele 5 albume pe care le-a lansat aveau să devină cele mai vândute albume din toate timpurile. Thriller rămâne și astăzi cel mai bine vândut album din istorie, cu peste 110 milioane de copii vândute în întreaga lume.

În timpul carierei sale, Michael a devenit unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards) și vâzări de peste 750 de milioane de unități.

A câștigat, de asemenea, numeroase premii pentru acțiunile umanitare și a fost distins de către doi președinți ai Statelor Unite. A fost numit artistul „Deceniului”, „Generației”, „Secolului” și „Mileniului” și a intrat în Songwriters Hall of Fame în 2002.

“Dacă vrei să faci din această lume un loc mai bun, trebuie să te uiți în primul rând la tine însuți şi să te schimbi.”

Alte cifre

Cele mai multe hituri ale unui artist solo(80).

Cele mai multe premii câștigate de un artist.

Cea mai mare audiență TV înregistrată vreodată la un concert – 133.400.000 de oameni.

Cea mai mare sumă primită de un artist pentru o reclamă – 12 mil. de dolari de la Pepsi.

CITEȘTE ȘI Cum arată fiica lui Michael Jackson? La 19 ani ea a semnat un contract cu Calvin Klein și face un nou film (FOTO)

Zoot.ro

Cele mai multe discuri vândute în afara US – peste 100 mil.

Cele mai multe bilete vândute într-un concert maraton (a durat 7 nopți) – 504.000.

Michael Jackson este cel mai premiat artist din toate timpurile și artistul cu cele mai multe recorduri Guiness.

“O stea nu va muri niciodata.Doar se transforma intr-un zambet care se topeste in Univers.”

Share.