BMW X3 M40i. Noua generație BMW X3 vine cu un vârf de gamă de cinci stele (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

BMW X3 a fost automobilul care, în 2003, a lansat segmentul SAV (Sports Activity Vehicle) de clasă medie. De atunci, BMW a vândut peste 1,5 milioane de unităţi de-a lungul celor două generaţii ale modelului.

Acum, noul BMW X3 este pregătit să scrie următorul capitol al acestei poveşti de succes printr-un limbaj de design şi mai atractiv şi dinamic, sisteme de propulsie puternice şi eficiente totodată şi dotări de lux. Asemenea tuturor membrilor de succes ai familiei X, combină calităţile remarcabile de condus pe orice suprafaţă cu capacitatea de utilizare cotidiană fără restricţii.

A treia generaţie a primului model Sports Activity Vehicle (SAV) premium din clasa medie va veni cu un model care îți lasă gura apă – BMW X3 M40i.BMW X3 M40i: noul vârf de gamă combină puterea cu manierele BMW X3 M40i deschide calea pentru apariţia primul automobil M Performance din istoria acestei game de modele. Noul vârf de gamă este propulsat de un motor M Performance nou, cu şase cilindri dispuşi în linie, care îmbină cu succes capacitatea de a urca în turaţii şi puterea mare de tracţiune cu un nivel exemplare al liniarităţii şi eficienţei.

Motorul de 3,0 litri generează o putere de 265 kW/360 CP (consum mediu mixt: 8,4-8,2 l/100 km; emisii CO2 combinate: 193-188 g/km), o creştere de 40 kW/54 CP (+18%) faţă de cea mai puternică variantă pe benzină din actuala gamă (BMW X3 xDrive35i). Cuplul maxim de 500 Nm reprezintă o creştere de 100 Nm – adică 25%.

Acest pachet de performanţă permite ca noul BMW X3 M40i să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 250 km/h. Dar, în ciuda acestei creşteri substanţiale a puterii, modelul SAV de clasă compactă are un consum mediu de doar 8,2 l/100 km.
epiesa.ro

De asemenea, X3 M40i include numeroase reglaje specifice modelului şi dotări cu echipamente, ambele subliniind şi conferind un impact suplimentar performanţelor excepţionale ale acestui SAV.

Printre aceste dotări se numără indiciile de design exterior specifice M Performance – disponibile standard şi foarte dinamice -, care includ pachetul aerodinamic M cu elemente de design finisate în Cerium Grey. Sistemul de evacuare M Sport cu control al clapetei, cu decoraţiuni Black Chrome ale ţevii de eşapament, frânele M Sport, suspensia M Sport cu reglaj specific M Performance, direcţia sport variabilă şi jantele de 20 de ţoli, din aliaj uşor turnat, sunt şi ele disponibile standard. Opţional, X3 M40i poate fi comandat cu suspensie M Sport adaptivă, care acoperă o varietate şi mai mare de opţiuni de reglaj privind sportivitatea şi confortul.
epiesa.ro

La ieşirea din fabrică, BMW X3 M40i este echipat cu transmisia sport Steptronic cu opt trepte, completată cu Launch Control. Această transmisie se potriveşte perfect cu caracteristicile dinamice ale motorului şi poate fi operată prin intermediul clapetelor de pe volan.

Suplimentar, sistemul de tracţiune integrală xDrive are o orientare mai pronunţată spre spate decât la celelalte versiuni ale modelului. Funcţia Performance Control, care este integrată în sistemul DSC şi acţionează asupra roţilor spate, a fost reconfigurată pentru a produce dinamismul, agilitatea şi tracţiunea pentru care modelele M au devenit renumite. Trecând în habitaclu, scaunele sport şi logourile “M40i” ce împodobesc, de exemplu, benzile uşilor faţă şi panoul de instrumente oferă o accentuare vizuală suplimentară a capacităţilor de performanţă ale automobilului.

Share.

Reply with your Facebook account