Facebook și YouTube se aliază împotriva terorismului. Ce măsuri se vor lua?

0

Rețelele sociale Facebook și YouTube, la care s-au adăugat microsoft și Twitter, au anunțat începerea unei colaborări pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist.

Astfel, companiile IT au anunțat că își vor comunica reciproc soluțiile tehnice pentru eliminarea conținutului extremist și vor colabora mai strâns cu experții guvernamentali în domeniul antiterorist.

Primul pas a fost făcut în decembrie anul trecut. Atunci, companiile din domeniul IT au creat o bază de date în care își comunică semnăturile digitale unice alocate automat înregistrărilor video și fotografiilor cu conținut extremist.Facebook și YouTube se aliază împotriva terorismului

Acest lucru se întâmplă și la presiunea guvernelor din Europa și Statele Unite.

Presiunea politică asupra rețelelor sociale a creat perspectiva unor reglementări noi la nivel european, dar până acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de milioane de euro pentru rețelele care nu elimină rapid mesajele agresive.

Inițiativa pare a aparține Facebook. Cea mai mare rețea de socializare și-a făcut deja cunoscute, luna aceasta, eforturile de a elimina mesajele teroriste din rețeaua sa socială. Iar Google a anunțat măsuri suplimentare de identificare a conținutului violent de pe platforma video YouTube, reamintește Agerpres.

Twitter a suspendat în a doua jumătate a anului trecut 376.890 de conturi pentru promovarea terorismului și urmează să publice informații actualizate privind eforturile în acest sens.
elefant.ro%20

Share.