Cum să îți răcorești mașina în câteva minute. Metoda a fost inventată de japonezi

0

Afară este cald, iar în mașina lăsată, în parcare, la soare, simți că te topești. Parcă nici nu ai intra să pornești motorul și aerul conditionat, pentru că aerul din mașină a ajuns, probabil pe la 70-80 de grade.

Există însî o metodă simplă, extrem de ingenioasă, inventată de japonezi prin care îți poți răci mașina. Nu ai nevoie de nimic altceva, de vreun echipament special, iar testele au dovedit că această metodă chiar funcționează.



Cum să îți răcorești mașina în câteva minute. Ce trebuie să faci?

Simplu, după cum îți spuneam. Deschizi mașina apoi dai jos, la maxim, unul dintre geamurile din față – cel al șoferului sau cel al locului din dreapta. Închizi portiera la loc.

Deschizi portiera diametral opusă (cea a șoferului, daca ai deschis geamul din dreapta, de exemplu și invers) și începi sa deschizi si sa inchizi portiera. Ce faci tu acum este să împingi sau sa pompezi aerul de afară (cald, dar mult mai rece în comparație cu ce e înăuntru), care va ieși pe geamul lăsat deschis.

Repetând operațiunea timp de câteva minute, în cadrul unui experiment, japonezii au reușit să coboare temperatura inițială, aflată la 41,6 grade la una rezonabilă de 33,5.
epiesa.ro

De asemenea, pentru a rezolva problema volanului si schimbătorului de viteze, care după cum știm frig după ce au fost expuse la căldură, nu este rău să avem un parasolar cu ajutorul căruia le protejăm.




O bucată textilă, eventual umedă, pusă peste volan/schimbător la plecare din mașină ajută și ea, pentru ca va mentine constanta temperatura.

În plus, se mai recomandă întoarcerea volanului cu 180 de grade, la părăsirea mașinii. Astfel partea superioară, pe care o folosim de obicei, va trece în zona de sub bord și nu se va mai afla sub bătaia directă a razelor solare, iar acest lucru este un avantaj.

Dar să urmărim clipul…

Share.