Unde mergem? Care sunt cele mai căutate destinații de vară și câteva ponturi de travel de la Paralela 45

0

Touroperatorul Paralela 45 spune că pentru acest sezon cererea pentru vacanţele cu buget de peste 1.000 de euro a crescut cu circa 30%. În acest context, se estimează vânzări cu 20% mai mari în sezonul 2017 față de 2016.

Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România spune că majoritatea pachetelor de peste 1.000 de euro au fost cumpărate în perioada de early booking.

De asemenea, vânzările de pachete all inclusive la hoteluri de cinci stele au crescut cu 15%, iar cele mai multe destinaţii pentru care au fost cumpărate vacanţe la acest buget sunt Spania, Grecia, Antalya, România, Bulgaria şi Croaţia.Mai mult, un alt vârf de vânzări s-a consemnat cu o săptămână înainte de vacanţa elevilor, când s-au achiziţionat pachete din campania last minute de oferte pentru circuite şi sejururi cu plecări din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi spre Grecia, Spania, Turcia, Croaţia, Portugalia, Italia şi Cipru. Cele mai solicitate pachete turistice au fost cuprinse între 1.200 şi 1.600 de euro/familie, se arată în comunicatul companiei.

Cele mai căutate destinații de vară. Obiceiuri de cumpărare

Paralela 45 spune că 25% dintre rezervări se fac online, cu plata online, inclusiv prin intermediul sistemului de rate. Un client din 6 clienţi preferă plata în rate a vacanţei, în timp ce 60% plătesc cash, potrivit companiei.
bestvalue.eu

Care sut cele mai căutate destinații de vară

Cele mai căutate destinaţii pe curse charter în această vară sunt Grecia, cu o creştere de 23%, Spania (+20%), Turcia (+18%, în revenire faţă de vara trecută) şi Portugalia (+10%), urmate îndeaproape de Croaţia şi Italia.

Dintre destinaţiile cu transport propriu, cele mai căutate sunt România, Bulgaria, Grecia cu Coasta Ionică, Riviera Olimpului şi insulele din Marea Egee, Albania şi Muntenegru.

În urma parteneriatelor încheiate cu hotelieri din destinaţiile externe, turoperatorul a lansat campania Blitz Offers, cu reduceri de până la 60%, similare celor din perioada de early booking, pentru vacanţe în destinaţii ca Grecia, Turcia, Spania, Croaţia, Italia, Portugalia, Cipru.

“Recomandăm turiştilor să rezerve din timp vacanţa, pachetele pe cursele charter din prima parte a sezonului fiind rezervate în proporţie de 80-90% înainte de începerea sezonului estival. În funcţie de cerere, pe unele destinaţii cum ar fi Antalya, Spania şi Grecia am putea suplimenta numărul de locuri”, a declarat directorul general al Paralela 45, Alin Burcea.

Să ne gândim deja la Crăciun

În acest sens, nu este deplasat să ne gândim deja ce facem la iarnă sau de Revelion.

Touroperatorul va lansa în timpul verii şi programele pentru iarnă, pentru care are deja cereri. Este vorba despre vacanţele pe charter în Laponia, înainte şi în timpul Crăciunului, de la 1.500 de euro de persoană, la hoteluri de patru şi cinci stele, pachete care conţin programe speciale pentru copii. Noutatea este introducerea unei curse şi înainte de Crăciun, care le permite turiştilor să îl întâlnească pe Moş Crăciun în Laponia şi apoi să petreacă sărbătoarea acasă.

În cazul Revelionului, noutăţile sunt pachetele pentru Madeira (de la 650 de euro/persoană), Thailanda (de la 1.145 de euro/persoană), Punta Cana (de la 1.745 de euro/persoană), Insula Bintan şi Singapore (de la 1.795 de euro/persoană), Mauritius (de la 1.799 de euro/persoană), Los Vegas şi Los Angeles (de la 1.890 de euro/persoană), Africa de Sud (de la 1.995 euro/persoană), Zanzibar (de la 2.190/persoană).

Share.