Chef Liviu Balint recomandă: Grătarul – de la o soluție salvatoare necesară supraviețuirii, la o revelație gastronomică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marea fără soare e ca weekend-urile fără grătare, nu crezi?

Până și dacii erau considerați a fi extrem de mâncăcioși atunci când venea vorba despre grătare. Da, ai citit bine. Istoria cărnii fripte pe grătar n-a fost scrisă peste noapte, ci acum mulți-mulți ani. Așadar, nu apleca urechea în fața miturilor cum că grătarul ar fi o invenție americană.

Prepararea cărnii fripte s-a transformat, pe rând, dintr-o soluție salvatoare necesară supraviețuirii într-o revelație gastronomică sau chiar un hobby demn de weekendurile cu prietenii.

Dar, destul cu lecția de istorie și hai să trecem la bucătăreală. Verii îi șade bine cu zilele însorite, iar cărnii îi șade bine frăgezită pe un grătar sfârâind.Și, pentru că Chef Liviu Balint știe cum să transforme o bucată de carne într-un preparat numai bun de jurizat la MasterChef, vrea să împartă și cu tine secretele unui grătar savuros. De fapt, e simplu, trebuie să urmezi câțiva pași și să ai alături cele mai importante două ingrediente: carnea și condimentul Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare.

Chef Liviu Balint recomandă: Grătarul. Grătarul perfect, cât ai spune ”weekend”!

Pentru rețeta de azi Chef Liviu Balint a ales cotletul de porc și o salată de vară scăldată-n arome dulci-acrișoare de portocală. Dacă ai invitat toți prietenii, ține cont că un plic de Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare îți este suficient pentru aproximativ 500 grame carne. Așa că, mai întâi potrivește cantitățile și asigură-te că ajunge pentru toată lumea.

Chef Liviu Balint recomandă: Grătarul. Marinare perfectă, în doar o jumătate de oră

Primul pas e să marinezi carnea. Durează doar 30 minute. Ĭncă nu știai că poate dura așa puțin? Pune carnea într-un bol și adaugă Vegeta Grill Condiment lichid cu bere pentru marinare. Aromele condimentelor atent selecționate vor pătrunde ușor carnea frăgezind-o până la perfecțiune. După marinare, pune carnea pe grătarul încins și în doar 10 minute e gata. Gata de pus în farfurie, bineînțeles.

Chef Liviu Balint perpelește nițel și pâinea pe grătar, pentru o potrivire mai bună a aromelor. Iar după ce friptura este făcută, îți rămâne doar salata: rucola, salată verde și valeriană, toate stropite din belșug cu zeamă de portocală. Poți opta pentru ingredientele acestea sau orice alte legume proaspete de sezon.

Acum nu-ți rămâne altceva de făcut decât să te înfrupți, alături de cei dragi, din bunătățile cu gust de vară. Nu uita: nimic nu se compară cu o zi petrecută în natură în ”zgomot” de grătar sfârâind!

Share.

Reply with your Facebook account