Doctor la NASA: trăim într-o hologramă creată de extratereștri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un om de știință al NASA a ajuns la concluzia că realitatea noastră nu este altceva decât o hologramă creată de o rasă extraterestră.

Dr. Rich Terrile, directorul Centrului de Calculator Evolutiv și Design Automatizat al Laboratorului de Propulsie Jet al NASA, a spus că putem fi cu toții creația unui programator de calculator cosmic.

Teoria este susținută de alți oameni de știință, dar are și detractorii ei.

Poate că, după cum a spus Bill Hicks, “suntem cu toții o conștiință trăită subiectiv, nu există niciun fel de moarte, viața este doar un vis și suntem propria noastră imaginație”. Ce-i drept Bill Hicks nu a fost om de știință ci stand-up-er.

Doctor la NASA: trăim într-o hologramă. Ce spune un profesor de filosofie

Nick Bostrom, profesor de filozofie la Universitatea Oxford și directorul Institutului Future of Humanity, împărtășește aceeași teorii e ca și Dr. Rich Terrile.Bostrom a sustinut  numeroase prelegeri ale teoriei simulării, unde afirmă că, de fapt, am putea trăi într-o lume formată dintr-o realitate digitală, asemanatoare cu cea din Matrix.

Dr. Terrile explică. “În mecanica cuantică, particulele nu au o stare definită decât dacă sunt observate. Mulți teoreticieni au petrecut mult timp încercând să-și dea seama cum se explică  acest lucru.” O explicație este că trăim într-o simulare. Vedem ce trebuie să vedem când trebuie să o vedem. ”

Dr. Terrile a continuat să vorbească si despre ritmul de expansiune a tehnologiei .

“În momentul de față, cele mai rapide supercomputere ale NASA cedează la aproximativ dublul vitezei creierului uman … Dacă faci un calcul simplu folosind Legea lui Moore (care pretind că calculatoarele isi dubleaza puterea la fiecare doi ani), vei constata că aceste Supercomputerele, în decursul unui deceniu, vor avea capacitatea de a calcula o viață întreagă de 80 de ani, incluzând orice gând gândit vreodată în acea viață –  pe parcursul unei singure luni “.
Ideea este discutată  si mai detaliat într-o carte numită „Simulacra și Simulation” de Jean Baudrillard, care pune în discuție și mai mult realitatea noastră. Baudrillard este un sociolog, filozof și teoretician francez care a scris cartea în 1994, dar abia acum teoria sa a început să ia amploare.

Doctor la NASA: trăim într-o hologramă. Contestări

Deși din ce în ce mai mulți profesioniști din comunitatea științifică încep să recunoască teoria, există mulți care o contestă.

Profesorul Peter Millican, care face parte, de asemenea, din departamentul de filosofie de la Oxford, argumentează împotriva ei: “Teoria pare să se bazeze pe presupunerea că ” supermintile “ar face lucrurile în același fel în care le facerm noi”.

Faptul că unii oameni de știință profesioniști și oamenii de la NASA se distrează la gândul că putem trăi într-o hologramă avansată, creată de străini – acest lucru  nu o face adevărată. Dar asta nu inseamna ca, nu este interesant să ne gândim la asa ceva, informeaza Movieweb.

Sunt extraterestri care controlează ceea ce citiți și ce mănânci la micul dejun? Sunt niste extraterestri „din opozitie”  care fac filmele Matrix doar ca pe o cale de a lumina rasa “umană”? Sau suntem doar un gigantic joc SIMS pentru ei? S-ar putea să nu știm niciodată, dar tehnologia, cu siguranță, recupereaza teren și culturile noastre se mișcă la noi viteze, încercând descifreze ecuatia existentei umane…

epiesa.ro

Share.

Reply with your Facebook account