Nu ești mogul dacă nu ai un club de fotbal. Ce investiție URIAȘĂ face Mark Zuckerberg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe urmele șeicilor arabi sau ai oligarhilor ruși, care ca să se simtă oameni cumpără câte un club de fotbal se numără Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg cumpără un club de fotbal, așadar.

Conform The Sunday Times el ar urma să investească într-o echipă britanică de fotbal și nu într-un aoarecare, ci în Tottenham, care a terminat sezonul 2016-2017 pe locul secund la 7 puncte de prima clasata (Chelsea) si confortabil față de urmăritoare – Man City, Liverpool, Arsenal.

Tottenham va evolua în Champions League în sezonul 2017-2018.“Un fond american de investiţii, condus din umbră de Mark Zuckerberg, ia în calcul posibilitatea de a face o ofertă de un miliard de lire sterline pentru Tottenham”, notează The Sunday Times.

Conform altor surse din presa engleză, Iconiq Capital, o firmă cu sediul în San Francisco, ar fi de fapt fondul american de investiţii la care fac referire cei de la Sunday Times. Printre oamenii din conducerea Iconiq Capital se află şi Zuckerberg.

Interesul americanilor pentru Tottenham datează încă din 2014, însă Joe Lewis, patronul grupării engleze, aşteaptă o ofertă de două miliarde de lire sterline pentru a vinde clubul, notează Mediafax. Acum insă, se pare, tranzacție aste mai aproape ca niciodată să se realizeze.

Dealtfel, majoritatea echipelor din Premiere League se află sub patronajul unor fonduri străine, prinți arabi sau oligarhi ruși. Bine, că nici cu investitorii americani nu mi-e rușine… Așa că..de ce să ne mire că Mark Zuckerberg cumpără un club de fotbal…
epiesa.ro

Iată câteva exemple:

Arsenal – deținut 70-30% de un american și un rus

Chelsea – Roman Abramovici, om de afaceri rus

Everton – 49% deținut de un britanic de origine iraniană, Farhad Moshiri

Leicester City – deținut de familia thailandeză Srivaddhanaprabha

Liverpool – deținut de americanul John W Henry

Mancester City – 87% deținut de sauditul Mansour bin Zayed Al Nahyan

Mancester United – deținut de familia Glazer (SUA)

 

 

Share.

Reply with your Facebook account