Următoarea lovitură DACIA: mașina electrică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Următorul pas DACIA este unul firesc. Dar asta nu înseamnă că nu ar putea însemna o nouă REVOLUȚIE, așa cum a fost lansarea Logan-ului.

Dacia a anunțat prin vocea lui Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România, următorul pas – mașina electrică.  O adaptare la noile cerinţe mondiale, logică, dar poate și o nouă Revoluție.

DACIA: mașina electrică. “Evident, industria se pregăteşte pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformări în viitor. Anul 2040 este îndepărtat, însă nu foarte îndepărtat, astfel încât avem planuri pentru Dacia în aceste direcţii. Important este însă să păstrăm ADN-ul brandului: să păstrăm Dacia ca maşină accesibilă.”, a spus el la Digi24.DACIA: mașina electrică

Vânzările de maşini ecologice au crescut în România de aproape trei ori în primele patru luni ale anului. Au fost vândute 548 de autoturisme electrice şi hibrid, faţă de 195 în acelaşi interval din 201, transmite Digi24.

Conform legii, cine vrea să îsi cumpere o masina electrica, poate beneficia de ajutor din partea statului de 10.000 de euro, adică 45 de mii de lei. Dacă va casa o mașină veche, are în plus 6.500 de lei. Asta înseamnă că pentru achiziţia unei maşini electrice, reducerea poate să fie şi de 11.500 de euro.
okasig.ro

Până atunci, însă, să sperăm că se va dezavolta și infrastructura și mai ales să crească numărul stațiilor de încărcare, ridicol de mic în acest moment. Deși în ultima vreme au mai apărut câteva centre, pe lângă benzinării, în curtea unor magazine supermerket, ele tot puține rămân. Practic cine are nevoie să-și încarce o mașină electrică în România are nevoie de o hartă, cu toate punctele, pentru că altfel riscă să rămână cu mașina în drum.
epiesa.ro

Share.

Reply with your Facebook account