Chef Liviu Balin recomandă: Aripioare marinate, pentru toate gusturile (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cea mai bună mâncare rămâne tot cea în care ai pus şi un strop de suflet. Sau, cel puţin aşa declară Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, a cărui pasiune pentru gătit l-a făcut faimos în toată ţara. Acum e timpul să îţi împărtăşească câteva dintre secretele lui.

Şi, pentru că vara e cel mai bun sezon de bucătărit în aer liber, Chef Liviu Balint vrea să te ajute să atingi măreţia grătarelor bine făcute. Aşadar, citeşte mai jos despre cum poţi încinge atmosfera (şi grătarul) în doar doi paşi şi trei…ingrediente. Plus unul secret.

Dacă vrei să-i mulţumeşti şi pe cei pofticioşi dar şi pe cei atenţi la siluetă, trebuie să alegi negreşit puiul ca vedetă a zilelor cu rost de grătar. Carnea de pui are un aport caloric relativ mic şi, preparată pe grătar în mod corespunzător, poate fi cea mai bună alegere deoarece nu e grasă dar este săţioasă.Chef Liviu Balin recomandă: Aripioare marinate

Chef Liviu Balint îţi recomandă să marinezi aripioarele de pui cu Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. În felul acesta vei păstra carnea fragedă şi suculentă, fără să o arzi sau fără să capete gustul acela uşor amărui, datorat excesului de condimente perpelite. Pentru 500 grame de aripioare îţi ajunge un singur plic de Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Torni sosul de marinadă peste aripioarele de pui şi le laşi aproximativ 30 minute să se odihnească împreună. Tocmai bine că-ţi rămâne timp să prepari celelalte ingrediente.

Ca şi garnitură pentru acest preparat, Chef Liviu Balint îţi recomandă ardeiul roşu gras şi cartofii noi. De ardeiul gras scapi rapid, îl aşezi pe grătar şi-l perpeleşti pe toate părţile, nici prea mult, nici prea puţin, cât să poţi să-l decojesti ulterior. Iar cartofii se taie în felii subţiri şi se aşează pe grătar. Îşi ating apogeul gustului abia după ce devin nişte chipsuri crocante. Chef Liviu Balin recomandă: Aripioare marinate

Dar, până să faci plating-ul, hai să revenim la ingredientul secret, Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Dacă a trecut o jumătate de ora, marinada a avut timp berechet să pătrundă în aripioare şi să le frăgezească. Sunt bune de pus pe grătar şi nici nu mai au nevoie de prea mult timp pe jarul încins – datorită marinadei carnea se va găti mai repede iar gustul va fi unul unic, bine evidenţiat de mixul savuros de condimente.

Uite-aşa ai învăţat şi azi despre cum poţi transforma o zi cu prietenii într-un adevărat festin de vară. Pentru că nimic nu se compară cu o masă savuroasă în care aromele dansează în farfurie iar cei dragi îţi zâmbesc mulţumiţi.

Aripioare de pui marinate by Chef Liviu Balint

Weekend-ul ce vine se anunță călduros, așa că Chef Liviu Balint vă face poftă de niște super Aripioare de pui marinate cu Vegeta condiment lichid Universal pentru marinare. Pe lângă savoarea și impresia minunată pe care o veți lăsa celor dragi cu acest preparat, fiecare pachet de condimente Vegeta vă crește șansele de a câștiga o vacanță de 2 persoane în Croația, plus alte sute de premii puse în joc. Poftă mare la premii! http://www.vegeta.ro/grill-concurs/

Posted by Vegeta Romania on 22 Septembrie 2016

Share.

Reply with your Facebook account