A murit cântăreața Marina Scupra. S-a stins la numai 49 de ani, în urma unei teribile suferințe

0

Duminică, la spitalul Elias din București, s-a stins din viață cântăreața de muzică ușoară Marina Scupra.

Cântăreața fusese diagnosticată cu cancer cu puțină vreme înainte, în aprilie, însă tumoarea a avansat fulgerător și, în urma operațiilor suferite, nu s-a mai putut face nimic.

A murit cântăreața Marina Scupra. Decesul ei survine la numai o săptămână de la cel al unui alt exponent important al muzicii ușoare românești – compozitorul Dumitru Lupu.

Marina Scupra a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, clasa Gloria Bordea. A apărut frecvent în emisiunile pentru copii ale Televiziunii Române și a participat la festivalurile județene de muzică.Între 1980-1983 urmează cursurile Școlii populare de artă din București la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache. În anul 1973 debutează în emisunea “Prietenii lui Așchiuță”. În anul 1981 participă la Festivalul național “Cântarea României” unde obține mențiune în etapa republicană.

Citeste si A murit compozitorul Dumitru Lupu, soțul Ileanei Șipoteanu. Decesul, CHIAR în ziua în care cântăreața împlinea 50 de ani

În 1984 a obținut Trofeul Festivalului de la Mamaia interpretând melodia „Joc de copii”, compusă de Laurențiu Profeta, după ce, cu un an în urmă primise din partea juriului, la același festival, Premiul Tinereții. După ce a obținut trofeul la festivalul Mamaia, a început colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soț.

Din 1993 este angajată la Casă de Cultură a Ministerului de Interne. În 1994, a jucat în comedia “Concurs de seducție”, din distribuția căreia au mai făcut parte Horia Brenciu și Tino Furtună de la “Holograf”.

Marina Scupra a cântat în spectacolele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. În 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”.A murit cântăreața Marina Scupra. Dintre șlagărele Marinei Scupra menționăm

Compuse de Dan Dimitriu: Drumul meu, Oameni de zăpadă, Tinerețea mea, Ce dor mă cheamă, Iubirea mea este un adevăr, Ce ai făcut cu viața mea

Compuse de Laurențiu Profeta: Joc de copii, La drum cu un cântec vesel, Bine te-am găsit bătrâne Charleston

Compuse de Aurel Giroveanu: Copii cartierului, La balul fulgilor de nea

Compuse de Ion Cristinoiu: Vârsta epocii de aur, Vreau să mai cred în povești

Compuse de I. B. Voinescu: Fotografii din București.


Share.