Unde mâncăm în Costinești? Topul celor mai bune locuri de mâncat

0

Suntem în vacanță la Costinești. Pentru turistul care nu știe unde să mănânce, noi am pregătit un material cu sugestii pentru toate buzunarele.

Am luat în considerare câțiva factori. Preț, notorietate, varietate, calitatea mâncării. Să vedem ce a ieșit…Poate nu chiar un top, până la urmă (nu vorbim de note sau ierarhii), ci câteva recomandări.

Unde mâncăm în Costinești? Restaurante

Restaurant Leonida

Îl găsești foarte ușor, se află „pe faleză”, chiar în centrul stațiunii. De la Megadiscoteca Tineretului, ca punct de reper, spre Epavă.

Vederea, către plajă, face toți banii, deși nu pentru aceasta, normal, vei plăti. Ambianța este de cinci stele. Restaurantul are două secțiuni. Una tradițională și una tip lounge.

Deși prin vocație Leonida este un restaurant pescăresc – vei găsi zilnic zeci de preparate din pește – bucătăria este internațională.

Meniul este extrem de consistent, iar prețurile sunt prietenoase. Din ce am gustat noi, vă putem recomanda salatele, pizza, preparatele la cuptor dar și felurile italienești. Dacă ești curios și vii cu un grup, Restauran Leonida propune și mai multe tipuri de platouri (pește sau alte cărnuri) interesante.În fiecare seară Leonida are orchestră proprie (repertoriu internațional), iar selecția muzicală în restul zilei este asigurată de DJ Aky.

În fine, pentru microbiști, marile meciuri se regăsesc aici.

Localul este deschis în noapte până la ultimul client, până pe la 2, am spune.

Unde mâncăm în Costinești continua….

Pizzeria La Cucina di Albert

Este, poate, cel mai popular loc din Costinești unde ai putea mânca. Se află la capătul Aleii Litoral, în apropierea plajei. Pentru cei puțin care nu știu, localul este situat pe două etaje, așa că dacă vrei o zonă la înălțime, poți urca și pe terasă. Este superb.

Așa cum îi spune și numele, Albert este un restaurant de tip trattoria. Găsești aici preparate italienești sau din bucătăria internațională. Servirea este promptă și rapidă, iar prețurile suficient de prietenoase.

Pentru că sunteți într-o pizzerie, trebuie să încercați, evident, pizza. Este făcută pe vatră, în cuptor special cu lemne (cum altfel). Singura problemă – nu o să știi, poate ce să alegi, varietatea este destul de mare.

Jos la Albert poți lua și micul dejun, sus deschide la prânz. În compensație, terasa de la etaj este deschisă până mai târziu.

Restaurant Sabina

Evident că din top nu putea lipsi și un restaurant cu specific românesc. L-am ales pe singurul care completează această noțiune – Sabina. Situat central pe Strada Tineretului 22, drumul principal pentru prieteni, restaurantul este o terasă tradițională cu meniuri din bucătăria românească.

Prețurile sunt bune și foarte bune, iar bucătăria delicioasă. Bulz, tochituri, ciorbe, preparate la grătar – în fine, toate nebuniile de rigoare, nimic nu lipsește. Evident și selecție de vinuri.Ambiental, muzică românescă.

Atmosfera se însuflețește pe la prânz când restaurantul este vizitat de un ansamblu folcloric de cântăreți și dansatori – Ansamblul Balada Humorului. Seara, Frații Costea asigură un repertoriu de muzică românească populară sau de petrecere.

Genul de restaurant unde stai la masă, iar timpul este măsurat în numărul carafelor băute cu prietenii.

Unde mâncăm în Costinești continua…

Unde mâncăm în Costinești? Autoserviri și alte locuri convenabile

Pentru cei care nu au timp de stat la masă sau au un buget ceva mai limitat, autoservirile sunt cea mai bună soluție. Vă recomandăm câteva dintre ele.

Autoservirea Tineretului

Este situată pe Strada Mării, cam pe la mijloc. Nu aveți cum să o ratați, pentru că este, poate cea mai cu stil autoservire din Costinești. Mobilier de lemn, balcon și, seara, muzică. Decuseară Band poate fi găsit aici pentru cină și face ambianța plăcută. La fel si dansatorii din Gura Humorului.

În plus Autoservirea Tineretului este singura din Costinești, din câte știm noi, care are mâncare chinezească. Pentru pofticioși.

În rest, o autoservire clasică cu tot ce îți trebuie. Personal atent și preparate de o mare varietate. Atenție la siluetă!

Autoservirea Linia Fierbinte

Nu râdeți și nu vă gândiți la prostii. Este, probabil una dintre cele mai populare din Costinești dacă nu cea mai populară. „Linia fierbinte” este termenul de specialitate pentru acel lanț de aparate care țin la cald produsele pe care turistul le pune pe tavă.

Linia Fierbinte se află în apropierea plajei, la capătul Străzii Mării. Locația este excelentă pentru cei care vor să își lase cearșaful pe plajă, să mănânce și să se întoarcă la loc la soare.

Mâncarea este variată și mereu proaspătă. În plus, aici se poate comanda și pizza. Locul tinde să devină puțin aglomerat în unele momente ale zilei, tocmai datorită amplasamentului și faptului că se află, practic la 10 m de plajă.

Autoservirea Punguța cu doi bani

Se află pe faleză, în apropierea pizzeriei La Cucina di Albert. Este și el extrem de popular. Practic, traversezi strada pietonală care e la capătul plajei și ai ajuns.Mâncarea este variată, iar prețurile ok.

Autoservirea Cloșca cu Pui de Aur

Este situată în centrul stațiunii, în apropiere de Radio Vacanța și Obelisc.

Este o autoservire clasică, decorată în stil popular, cu mâncare variată. Poziționarea extrem de avantajoasă, în apropierea plajei, o fac un loc destul de popular.

Pe măsură ce vom afla Unde mâncăm în Costinești, materialul acesta va fi updatat

FOTO – Bogdan CACUCI

 

Share.