Rapsodii în Folk, cu Emeric Imre și Jimi El Laco, la Palatul Odeon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacă nu aveți încă idee ce veți face joi seara, vă facem noi program. Pentru că ama uzit de un eveniment deosebit și nu ne-a răbdat inima să nu îl recomandăm.

Joi, 24 august, de la ora 19.30, Palatul Odeon Imperial Glamour va invita la “Rapsodii in folk”, eveniment de exceptie cu Emeric Imre si Jimi El Laco in concert pe splendida terasa a locatiei mai sus amintite. După ce acum câteva zile au cântat în Vamă, povestea merge mai departe si folk-ul e rege absolut intr-o seara de joi, alaturi de cei doi!Rapsodii în Folk, cu Emeric Imre și Jimi El Laco

Despre Emeric Imre numnai de bine. Pe 30 ianuarie 1965, în Cluj-Napoca, se năștea multietnicul Emeric Imre, sau Imi, cum îl alintă toată lumea. Multietnic, deoarece prin venele lui curge sânge de român, maghiar, evreu, țigan și polonez. Vocea a moștenit-o de la tată. A început să studieze vioara încă din clasa I la Școala de Muzică și Arte Plastice din Cluj, în paralel dedicându-se și fotbalului. Antrenamentele de la Universitatea Cluj și ambiția de a îmbrăca într-o zi tricoul Naționalei l-au făcut să abandoneze muzica timp de nouă ani.

Pe când era în clasele VII-VIII, i-a picat în mână Discul galben al lui Mircea Baniciu. Eșarfa în dar de pe acest disc, dar și faptul că așa avea mai mult succes la fete, îl determină pe Imi să studieze la modul serios chitara. Astfel, se abandonează definitiv și irevocabil muzicii.

Jimi El Laco este frumosul nebun din Nightloosers, cel care atunci când pune mâna pe vioară ridică sala în picioare, iar la chitară este, evident tot as.
zoot.ro%20

„Tata era violonist la Filarmonică. În timpul liber, cânta la nunţi şi, în plus, într-un ansamblu folcloric mare. Mă lua cu el peste tot, să ascult, să învăţ şi să vadă şi el dacă se prinde de mine, să nu păţească la fel cum se întâmplase cu fratele meu mai mare, care începuse, dar se lăsase de muzică. Mie îmi plăcea foarte mult să merg cu el, eram atent la tot ce se cânta şi mă rugam de el să mă ia şi data viitoare. Tata nu era omul care să-ţi pună vioara în mână şi să te înveţe să cânţi. S-a ocupat să am profesori buni şi era mulţumit să vadă că studiez şi că evo¬luez. Avea aşteptări mari de la mine şi trebuia să fac cum spunea el. După un timp, mi-am dat seama că dacă nu mă forţa el, poate lâncezeam şi nu evo¬luam deloc mu¬zical.”, isi aduce aminte interpretul

Pentru concertul Rapsodii în Folk, cu Emeric Imre și Jimi El Laco se pot face rezervari la telefon 0768 317 379 si 0737 388 365.

Pentru a va face idee ce canta cei doi…(daca nu sunteti fani, veti deveni)

Share.

Reply with your Facebook account