Horațiu Mălăele, despre MOROMEȚII 2. O armonie milenara spulberată de experiențe sociale dezastruoase.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Stere Gulea va începe, din toamnă, filmările la noul film Moromeții, o continuare a celebrei producții de acum 32 de ani.

Rolul principal nu îi va aparține lui Victor Rebengiuc ci lui Horațiu Mălăele. Ce spune Horațiu Mălăele, despre Moromeții 2?

Să vedem ce spune acesta despre noul rol. Maestrul Horațiu Mălăele a postat pe contul său de Facebook câteva cuvinte despre noul film:Horațiu Mălăele, despre MOROMEȚII 2

“Cred ca va fi un film ce va arata celor care vor dori sa-l vadă, istoria dulce -amara, tragica de multe ori , a țăranului roman in general, a familiei Moromete in particular. O armonie milenara spulberată de experiențe sociale dezastruoase.

Sadoveanu spunea ca ,, taranii aceştia nu concepeau ca viaţa lor să se desfăşoare altfel decât aşa cum se desfăşurase a bunilor lor care, rânduri după rânduri, în sute după sute de ani, se veseliră de creşterea zilei şiînceputul anilor urmându-şi traiul ca pe vremea lui Burebista, craiul nostru cel de demult.“

La zidirea acestui proiect vor lucra, un regizor versat , candid , inteligent si tenace, Stere Gulea, un operator aproape mitologic, Vivi Drăgan Vasile, un producător de excepție , forța motrice a noii aristocrații cinematografice, Tudor Giurgiu, precum si o echipa de actori pasionata si daruita.

In compoziția asta e greu de presupus un lucru rau, deși cred ca detractorii profesioniști s-au pus deja in mișcare. 

Pentru a sparge bariera preconcepțiilor, stereotipiilor si anchilozelor de tot felul, in ceea ce privește personajul Ilie Moromete pe care il voi interpreta, pentru ca una din virtuțile lui este disimularea, voi răspunde curiozității dumneavoastră cu vorbele personajului: „Sa tineti minte ca la noapte o sa ploua . Daca dă ploaia asta , o sa fac o gramada de grau”.

Horațiu Mălăele

Citiți și MOROMEȚII 2. Continuarea celebrului film. Horațiu Mălăele în rolul principal, plus o nouă distribuție de cinci stele

 

Share.

Reply with your Facebook account