Un nou concept de lux: BMW Concept X7 iPerformance. Bavarezii fac din nou REVOLUȚIE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O dată cu prezentarea BMW Concept X7 iPerformance la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt, BMW Group nu numai că dezvăluie un nou concept de model pentru segmentul de lux, ci introduce şi un nou concept de lux pentru marca BMW.

Concept X7 iPerformance întruchipează această perspectivă sub forma unui exterior extraordinar, compus din linii concentrate, pe care îl combină cu un interior cu dimensiuni generoase, pentru şase persoane, redus la esenţial: forme elementare, materiale de înaltă clasă şi sistem de infotainment de ultimă oră, cu accentul pe conectivitate.

BMW Concept X7 iPerformance: edRIVE + TwinPower Turbo

Denumirea iPerformance denotă prezenţa unei tehnologii BMW eDrive care, combinată cu un motor BMW TwinPower Turbo pe benzină, creează un tren de rulare hibrid eficient şi dinamic ce excelează în toate situaţiile de conducere – inclusiv rulare cu emisii locale zero.

Viitorul BMW X7 face parte din cea mai mare ofensivă de modele din istoria companiei. Ca parte a strategiei NUMBER ONE > NEXT, BMW Group îşi propune să-şi mărească semnificativ vânzările şi profitul generat în segementul de lux.

Statutul BMW Concept X7 iPerformance ca SAV BMW din clasa de lux este evident instantaneu. Exteriorul spectaculos, dimensiunile impozante şi proporţiile alese cu grijă îl înzestrează cu un sentiment extraordinar de prezenţă şi cu o estetică ultramodernă, care fuzionează cu dinamica specifică.
epiesa.ro

BMW Concept X7 iPerformance. iNTERIORUL

Caracterul BMW Concept X7 iPerformance este evidenţiat şi la interior. Dimensiunea generoasă a automobilului formează baza pentru o experienţă de interior neegalată de orice model al mărcii construit vreodată.

Ca urmare a interacţiunii dintre formele simple şi precise şi sentimentul deschis de spaţiu, conducătorul şi pasagerii se regăsesc într-un decor foarte modern, cu un sentiment de exclusivitate. Numeroasele posibilităţi oferite de conectivitatea digitală permit ca interiorul automobilului să fie transformat, după preferinţe, într-un loc personalizat de relaxare sau de productivitate.

În interiorul habitaclului spaţios al modelului BMW Concept X7 iPerformance, formele clare, culorile calde şi materiale selectate se combină pentru a crea o ambianţă foarte exclusivistă şi sofisticată.În plus, acoperişul panoramic mare oferă un nivel remarcabil de spaţiu deasupra capului pasagerilor şi, în acelaşi timp, oferă interiorului o senzaţie aerisită şi luminoasă, asemeni unui model decapotabil. Cele şase locuri de dimensiuni mari sunt dispuse pe trei rânduri, iar patru dintre ele au un design individual exclusiv.

Asigurate de podeaua automobilului prin nimic altceva decât o bază subţire a şezutului, scaunele individuale permit celor care stau în spate să se bucure de spaţiu generos pentru picioare. Pielea de culoare bronz măslin închis, cu pigmentare aurie discretă, care acoperă suporturile scaunelor, transferă aerul de exclusivitate până la cele mai fine detalii, iar pielea Smoke White ce decorează restul scaunelor, oferă un contrast interesant. De asemenea, spătarul-scoică al scaunelor individuale este tapiţat cu piele şi contribuie la accentuarea ambianţei moderne şi elegante.

Citește și

Primele imagini BMW i8 Roadster (VIDEO)

BMW X3 M40i. Noua generație BMW X3 vine cu un vârf de gamă de cinci stele (VIDEO)

BMW Concept X7 iPerformance. INFOTAINMENT

În centrul designului modern şi simplu al interiorului se află orientarea către conducător cu care sunt obişnuiţi clienţii BMW. Formele şi suprafaţa panoului de bord, a consolei centrale şi a uşilor le permit să “învăluie” conducătorul. Iar poziţia ridicată a scaunelor oferă o vizibilitate imbatabilă şi o vedere excepţională asupra drumului.

Noul limbaj de design BMW, cu suprafeţe de dimensiuni mari şi muchii clare, conferă panoului de instrumente o estetică modernă “redusă la esenţial”. Ecranul panoului de instrumente, de 12,3 ţoli (31,24 cm), şi monitorul central tochscreen de informaţii sunt amplasate aproape de celălalt. Efectul este cel al unui afişaj neîntrerupt, sofisticat şi inteligent. Un nou concept de operare permite utilizarea interactivă a celor două afişaje. Sub ele, în panoul central şi consola centrală, gruparea funcţiilor în cadrul suprafeţelor curate şi finisate cu grijă subliniază abordarea minimalistă. Sticla de cristal, parţial iluminată din spate, de culoare Silver Night închis oferă decoraţiuni sofisticate pentru elementele de control precum maneta schimbătorului, controlerul iDrive şi butoanele multifuncţionale de pe volan.
bibloo.ro%20

Cele două scaune individuale din al doilea rând oferă toate avantajele perechii frontale. Primul semn al unei conexiuni între acoperişul panoramic şi caroserie apare confortabil în spatele celui de-al doilea rând de scaune, sub forma unei structuri Y, ceea ce înseamnă că pasagerii de pe rândul central se bucură de aceeaşi senzaţie de libertate şi lumină ca şi cei din faţă.

De asemenea, pasagerii din rândul al doilea beneficiază de confortul unui infotainment personalizat datorită monitoarelor touchscreen ale sistemului de divertisment din spate. Aici, BMW Concept X7 iPerformance prezintă viziunea BMW Group de integrare perfectă a lumii digitale a clientului în automobil prin BMW Connected.De exemplu, pasagerii au acces la servicii digitale foarte personalizate, cum ar fi alegerea conţinutului de infotainment / birou, cu ajutorul căruia îşi pot face călătoria mai confortabilă, mai distractivă sau mai productivă. Iar conţinutul poate fi împărtăşit şi cu ceilalţi de la bord.

De exemplu, pot trimite o piesă către sistemul muzical al automobilului printr-un gestul tactil, pot înainta un articol interesant pe ecranul alăturat pentru ca celălalt pasager să îl citească sau să transfere o adresă din e-mailul propriu direct în sistemul de navigaţie al maşinii. Coregrafia LED interactivă prin intermediul uşilor şi al panoului de instrumente monitorizează fluxul de comunicare dintre ecranele din spate şi afişajul din partea frontală a habitaclului.

 BMW Concept X7 iPerformance. EXTERIORUL

O nouă imagine în familia BMW X Partea frontală a BMW Concept X7 iPerformance este marcantă, înălţimea automobilului asigurând că se ridică proeminent pe şosea. Într-o interpretare complet nouă a elementelor BMW clasice, designul părţii frontale reuneşte diferitele faţete ale automobilului într-o declaraţie vizuală puternică. Grilă BMW mare şi verticală, aflată în centrul părţii frontale verticale, acaparează atenţia.

Rama şi barele grilei sunt piese unitare şi au un design solid, ca şi cum ar fi făcute dintr-o singură bucată. Şi totuşi, dacă o privim din nou, contraste fascinante apar între marginile strălucitoare şi suprafeţele mate, toate acestea dând o vibraţie suplimentară şi elegantă în impresia frontală.

Secţiunile superioare ale farurilor duble alungite şi subţiri, cu lumini laser BMW, sunt conectate cu grila BMW mare. Un X albastru în lumina laser BMW oferă un indiciu încrezător asupra faptului că acest concept este un membru al familiei SAV de la BMW. Farurile şi grila radiatorului se combină pentru a crea un contrast dinamic. Suprafeţe mari şi puternic sculptate înconjoară simbolurile de design BMW tradiţionale, subliniind estetica coezivă şi musculoasă a părţii frontale a automobilului.
pieseautoradacini.ro

O bară proeminentă se extinde pe toată lăţimea frontaăl în secţiunea sa inferioară, înainte de a se ridica vertical pentru a încadra prizele de aer exterioare în marginea lor superioară. Acest lucru conferă părţii frontale o postură superioară. Orientate vertical, elementele aerodinamice accentuează suplimentar poziţia puternic asigurată a automobilului pe şosea. Pe de altă parte, caracteristicile X specifice, precum barele trapezoidale şi scutul de protecţie, sunt doar sugerate, designul lor discret fiind integrat în tema unei suprafeţe clare şi exclusive.

Proporţii impresionante Din lateral, BMW Concept X7 iPerformance are o imagine somptuoasă, completată cu garda la sol caracteristică modelelor X. Partea frontală aproape verticală, spatele atractiv şi aproape vertical şi unghiul ce creşte abrupt de la roţile spate spre hayon oferă proporţiilor musculoase o abordare modernă.Pentru prima dată la un model X, pasajele roţilor prezintă un decupaj circular şi accentuează exclusivitatea şi eleganţa flancurilor. Suprafaţa precisă absoarbe pasajele puternice ale roţilor într-o mişcare estetică. Suprafeţele câştigă volum şi forţă în timp ce se îndreaptă către spate, subliniind mai mult dinamismul subtil al automobilului atunci când este privit din lateral.

BMW Concept X7 iPerformance. DESPRE VIITOR

Prezenţă de brand distinctivă pentru automobilele BMW din segmentul de lux Ca parte a viitoarei sale ofensive de modele, BMW a dezvoltat o nouă prezenţă pentru automobilele sale de lux, prin care profilul şi poziţionarea celor mai exclusivi membri ai gamei sale sunt incluse într-o categorie distinctă de produse.

Noul BMW Seria 8, noul BMW X7, BMW i8 şi noul BMW i8 Roadster se vor alătura BMW Seria 7 în portofoliul semnificativ extins al mărcii în segmentul de lux. Identitatea şi atitudinea împărtăşită de modelele de elită ale BMW sunt reluate într-un nou design al siglei, care combină o versiune alb-negru a logo-ului producătorului, utilizat în premieră acum 100 de ani, cu numele companiei – “Bayerische Motoren Werke” – scris în întregime.

Noua prezenţă pentru modelele din segmentul de lux ale mărcii va fi prezentată în premieră la Salonul Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt, în perioada 14-24 septembrie 2017.

Share.

Reply with your Facebook account