Trei noi mobile iPhone, lansate de Apple. Ce știm despre iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus

0

Telefonul și anul. Apple nu a mai avut răbdare și la un an (fără două zile) de la lansarea lui iPhone 7, vine cu TREI noi modele. iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Așadar două telefoane noi – iPhone 8 și iPhone 8 Plus, la care ne așteptam – dar și un iPhone X care atacă segmentul premium.

Coincidență sau nu, lansarea se întâmplă la numai trei săptămâni de la lansarea lui Samsung Galaxy Note 8, care va fi unul dintre principalii competitori. Până și prețul la iPhone X este extrem de apropiat de cel al lui Note 8.

Două dintre acestea, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus sunt upgrade-uri ale modelelor vechi, care păstrează acelaşi design, dar beneficiază de componente superioare. Cel de-al treilea, iPhone X, beneficiază de un design nou şi o serie de caracteristici care-l diferenţiază de celelalte telefoane Apple.Noile modele au fost prezentate în cadrul unui eveniment desfășurat în California, în onoarea celor zece ani care au trecut de la lansarea primului smartphone care a revoluționat sectorul telefoniei mobile și s-a vândut în peste 1,2 miliarde de exemplare.

iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Ce știm despre ele?

Pentru prima oară din 2014 încoace, Apple vine cu un design nou, după ce trei ani la rând, iPhone 6, iPhone 7 şi iPhone 7S au folosit acelaşi desen. iPhone X este dominat de ecranul care acoperă un procent mai mare din suprafaţa dispozitivului decât până acum.

Prețuri de bază încep de la 999 de dolari pentru iPhone X, 699 de dolari pentru iPhone 8 și 799 de dolari pentru iPhone 8 Plus. În Europa și în special la noi, posibil ca prețurile să fie mai mari…

Difuzorul pentru convorbiri, senzorii şi camera foto frontală au fost grupate pe o bară care pare decupată din partea superioară a ecranului. Dispozitivul este rezistent la apă şi praf.iPhone X este, totodată, primul telefon Apple dotat cu un ecran de 5.8 inch de tip OLED de tip Super Retina (2436 x 1125 pixeli, 458 ppi), care oferă o imagine mai bună, este mai eficient din punct de vedere energetic dar ridică mai multe în procesul de producţie.

Îngustarea ramelor care acomodează un ecran mai mare a dus la dispariţia butonului Home, cel care integra şi tehnologia Touch ID, responsabilă de autentificarea pe bază de amprentă. Locul acesteia a fost luat de Face ID, un sistem de recunoaştere facială care foloseşte o cameră cu infraroşu.

iPhone X dispune de 3 GB memorie RAM. De asemenea, smartphone-ul foloseşte noul chipset A11, care este compus din 6 nuclee de procesare.
orange.ro

Cand sunt disponibile iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus? Precomenzile pentru iPhone X (iPhone 10) vor fi disponibile din 27 octombrie, ia modelul va fi pus în vânzare din 10 noiembrie. Precomenzile pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor începe vineri și acestea avor fi vândute din 22 septembrie.

 

Share.