Antonio Banderas este PICASSO in producția National Geographic GENIUL

0

Prima microserie GENIUL, dedicată lui Albert Einstein, a avut audiențe uriașe la National Geographic. Așa că s-a decis continuarea cu un alt serial dedicat unui alt geniu – Picasso.

În vreme ce National Geographic se pregătește pentru participarea la ediția de anul acesta a ceremoniei de decernare a premiilor Emmy, unde are zece nominalizări pentru primul sezon din GENIUL, actorul Antonio Banderas, și el nominalizat la premiile Emmy și Golden Globe (Evita, The Mask of Zorro, El Mariachi) a fost ales în rolul Pablo Picasso pentru sezonul al doilea al serialului, care va examina viața și activitatea pictorului spaniol, unul dintre cei mai influenți și apreciați artiști ai secolului al XX-lea.

Antonio Banderas este PICASSO. “O alegere naturala”

”Povestea de viață a lui Pablo Picasso mă fascinează de foarte mult timp și am atât de mult respect pentru acest om, care, în plus, este originar din locul meu de naștere, Málaga,” spune Banderas. ”Sunt încântat să lucrez cu National Geographic, Brian, Ron, Ken și restul echipei Geniul pentru a transmite povestea adevărată a unuia dintre cei mai inovatori pictori ai lumii.””Antonio era alegerea naturală. El, asemenea lui Picasso, are o abordare fără restricții a vieții, iar acest lucru va adăuga autenticitatea pe care o căutăm”, afirmă Ron Howard. ”Are o paletă interpretativă foarte vastă și știu că va reuși să aducă la viață acest artist strălucit și neconvențional.”
Vodafone

GENIUL, 10 nominalizări Emmy

Primul sezon din GENIUL, în care l-am putut admira pe Geoffrey Rush (The King’s Speech, Pirates of the Caribbean) în rolul lui Einstein, a fost recent nominalizat la zece premii Emmy, între altele, la categoriile Cel mai bun serial de televiziune, Cel mai bun actor principal într-un serial sau film, Cel mai bun regizor într-un serial de televiziune, marcând o premieră pentru National Geographic.

Geniul a înregistrat, totodată, și cea mai bună lansare a unui serial nou pentru National Geographic, fiind urmărit de peste 45 de milioane de telespectatori din lume.

Citiți aici despre succesele seriei – Pablo Picasso, următorul GENIU pe lista National Geographic

Despre Picasso

Cariera artistică a lui Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano María Remedios de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso a cuprins peste 80 din cei 91 de ani de viață ai acestuia, mare parte desfășurată în cea de-a doua sa casă, din Franța.

Asemănător protagonistului din primul sezon GENIUL, Einstein, Picasso și-a imaginat și interpretat lumea în moduri cu totul noi și neortodoxe și a reinventat constant percepțiile noastre despre artă și creativitate. Prolificul artist a creat un număr de opere estimat la 50.000, printre cele mai notabile aflându-se Bătrânul chitarist din așa-numita ”perioadă albastră” a artistului, în prezent expusă la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către naziști a micului oraș spaniol cu același nume, recent expusă la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; și Domnișoarele din Avignon, expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.
orange.ro

Firea sa pasională şi spiritul creativ neobosit s-au împletit inextricabil cu viaţa sa personală, care a cuprins căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri şi alianţe personale şi politice mereu schimbătoare.

Şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii în Parisul vibrant al primei jumătăţi de secol XX şi a cunoscut scriitori şi artişti precum Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque şi Jean Cocteau. Picasso s-a reinventat în permanenţă, mereu străduindu-se să inoveze şi să depăşească barierele expresiei artistice.

Filmările sunt programate să înceapă spre sfârșitul acestui an pentru ca premiera să aibă loc în 2018, pe National Geographic, în 171 de țări și 45 de limbi.

Share.