VIOLONISTUL DIAVOLULUI. David Garrett, concert exploziv la București (VIDEO). Circa 40% dintre bilete, vândute în câteva ore

0

A fost prezent cu recitaluri fabuloase la Festivalul George Enescu în 2011 și 2015, ba chiar și acum două zile când, în cadrul aceluiași festival a concertat alături de Filarmonica de la Scala cu Ceaikovski – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 35. Acum promite să se întoarcă la București.

În sfârșit, violonistul a anunțat că anul viitor va veni aici cu programul său crossover! După succesul răsunător înregistrat în  prima parte a turneului “EXPLOSIVE -LIVE”, DAVID GARRETT anunță data primului său concert crossover din România, în luna iunie 2018!

David Garrett, concert exploziv la București

Turneul ”EXPLOSIVE-LIVE” a început în luna noiembrie 2016 și nu se va încheia foarte curând, căci succesul uluitor a bătut toate recordurile concertelor sale anterioare. Numai în primele trei săptămâni ale turneului, au fost vândute peste 200.000 de bilete, urmate de alte  100.000 de bilete vândute pentru concertele susținute în primăvara acestui an.

În urma cererilor primite în număr impresionant din partea fanilor, DAVID GARRETT, cel mai rapid violonist din lume, a inclus România în programul turneului ”EXPLOSIVE-LIVE” și va concerta pe 8 iunie 2018, la Sala Palatului din capitală.



Biletele au fost puse în vânzare vineri, 15.09.2017, la prețuri ce pornesc  de la 140 lei și pot fi achiziționate din rețeaua EVENTIM  sau online de pe www.eventim.ro.

Un fenomen care atesta popularitatea acestui artist – vineri (15 septembrie), la numai șase ore de la punere în vânzare a biletelor, circa 40% se epuizaseră deja. Ca de obicei, primele au disparut biletele cele mai scumpe. De exemplu, cele din primele rânduri, la 650 de lei, erau date în proporție de 95%

” Acest turneu este ca și cum n-aș mai fi făcut nimic înainte!”  

Interpretările electrizante ale unor hituri rock precum ”Purple Rain” sau ”They Don’t Care About Us”, cele mai mari hituri internaționale pop ca ”Viva la Vida”, sau aranjamentele sale muzicale ale lucrărilor clasice de bază cum ar fi ”Simfonia Nr.5” a compozitorului german Ludwig van Beethoven sau ”Vara” de Antonio Vivaldi precum și ale celor mai apreciate compoziții ale sale ca ”Furious” și ”Explosive” sunt doar câteva dintre melodiile care le oferă spectatorilor momente de exaltare unice, ridicându-se în picioare, dansând și aplaudând cu frenezie.

David Garrett, concert exploziv la București. Cel mai rapid violonist din lume cântă pe un Stradivarius

David Grarett cântă pe o vioară “A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716 și este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea “Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde.

Magnificul David Garrett cântă la vioară ameţitor de frumos, cu un sunet cald, rotund şi catifelat, având o tehnică absolut senzaţională, ce-i permite reliefarea fiecărui sunet, oricât ar fi de pasager, într-o egalitate dezarmantă. Nici o notă nu este neimportantă, nimic nu scapă din curgerea perfecţiunii.
orange.ro

Un Paganini printre stelele pop și un Jimi Hendrix printre violoniști, DAVID GARRETT este ”Violonistul Diavolului” a epocii noastre, superstarul internațional care estompează barierele dintre Mozart și Metallica. Lăudat pentru pionieratul trendului crossover precum și pentru virtuozitatea excepțională a interpretărilor sale, David este la fel de talentat în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziții clasice alături de marii dirijori sau orchestrele simfonice de renume mondial, și cele mai mari hituri rock, pe stadioane.

Citește și Trooper, cover după Tudor Gheorghe. “Sperăm ca într-o zi să putem cânta piesa asta împreună pe o scenă” (VIDEO)

Urmăriți mai jos concertele susținute la 14 septembrie pe scena Sălii Palatului, alături de Filarmonica della Scala. Ceaikovski – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 35 și Șostakovici – Simfonia a XII-a în re minor op. 112 „Anul 1917”



Share.