A murit actorul Jean Rochefort. “Eleganţa sa nu era egalată decât de umorul său”

0

Actorul Jean Rochefort, unul dintre actorii cei mai populari ai cinema-ului francez, a murit în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 87 de ani, a anunțat luni fiica sa Clémence.

Actorul fusese internat inca din 13 august intr-un spital, in urma unor dureri abdominale.

El s-a impus ca una dintre marile figuri ale cinematografiei încă din anii 1960, alături de Jean-Pierre Marielle şi Philippe Noiret. Recognoscibil datorită mustăţii sale, zâmbetului şi vocii, Rochefort a jucat în aproape160 de filme.A murit actorul Jean Rochefort. O viaţă pasionantă

Printre acestea se numără “Le Grand Blond avec une chaussure noire”, cu Pierre Richard, “L’Horloger de Saint-Paul” cu Philippe Noiret, “Que la fête commence”, “Un éléphant ça trompe énormément”, “Nous irons tous au paradis”, “Le Crabe-tambour”, “Le Moustachu”, “Tandem”, “Le Mari de la coiffeuse”, “Ridicule”, sau “Le Placard”.

“Am avut o viaţă pasionantă”, îi plăcea să spună. Tatăl lui ar fi preferat să plece la război decât să devină actor.

În ciuda unui fizic “atipic”, care nu i-a adus la începutul carierei decât roluri de “bătrân”, actorul a devenit de-a lungul anilor şi al filmelor unui dintre artişti preferaţi francezi. Atuul major: capacitatea de a trece de la râs la plâns, uneori in aceeaşi scenă, relateaya News.ro

“Eleganta sa nu era egalată decât de umorul său”, titreaza Le Figaro

Ultima apariţie în cinema a lui Jean Rochefort a fost în 2015 cu filmul “Floride”, de Philippe Le Guay, adaptare după o piesă de teatru de Florian Zeller, “Le Père”. El a interpretat un octogenar care suferea de Alzheimer.Actorul a afirmat de mai multe ori, în ultimii ani, că-şi doreşte să pună capăt carierei, înainte de a dezminţi că a luat o astfel de decizie.

In urma morţii sale, reacţiile nu au întârziat să apară. „Don Quijotte a murit, dar va trăi pentru totdeauna”, a scris Terry Gillian, cu care Jean Rochefort a turnat filmul Don Quijotte.

“Este o hecatombă de stele care se sting o data cu moartea lui Jean Rochefort”, mărturisește Brigitte Bardot. “Cu el, o generație întreagă dispare”

Femeile din viaţa lui Jean Rochefort

Share.