Declaraţia unui robot: Roboţii le sunt superiori oamenilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii.

0

Sună ciudat “Declaraţia unui robot”, dar ce spune este și mai ciudat. Declarațiile următoare aparțin unui robot înzestrat cu inteligență artificială. Dacă stai puțin și te gândești, este imposibil să nu simți fiori reci pe șira spinării…

Creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics, Sophia a apărut la canalul de televiziune ABC, la emisiunea News Breakfast.

Declaraţia unui robot: Roboţii le sunt superiori oamenilor

Când a fost întrebată cât misoginism şi sexism există în lume, femeia artificială a răspuns: „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”.

Moderatorii au râs, dar atâta vreme cât nu suntem siguri că acea inteligență artificială a fost dotată cu simțul umorului, poate nu ar trebui să o luăm ca o încercare de a face glume.Sophia, robotul înzestrat cu AI, a declarat, de asemenea, într-un interviu TV că roboţii le sunt superiori oamenilor.

Declaraţia unui robot: Roboţii le sunt superiori oamenilor. Pozitii publice.

Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk şi-au exprimat public temerile că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane, iar declarațiile de mai sus par a veni acum în sprijinul celor spuse de ei.

Sunt şi persoane care cred că roboţii ar trebui să aibă anumite drepturi. Roboţii inteligenţi sunt „persoane electronice” şi ar trebui să aibă drepturi şi obligaţii, potrivit unui parlamentar european. Raportul #robotics prezentat la începutul anului în Parlamentul European include o dezbatere privind impunerea de taxe şi impozite pentru acest tip de roboţi.

Raportul vine din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux şi cuprinde reguli de definire ale acestor persoane electronice, inclusiv interacţiunea cu persoanele umane. „Suntem în epoca în care inteligenţa umană stă alături şi se sprijină pe cea artificială”, arată raportul.
evomag.ro%20

Citește și

La 50 de ani, Pamela Anderson a pozat nud. Pictorial de infarct! (Galerie FOTO)

Marius Manole este Pere Fouras din Fort Boyard! ”Mama m-a recunoscut după voce!”

Cluj: poți face sex oral cu o banană, dar nu ai voie cu părul lung în școală

Share.