Top. Aeroporturi pe care poți rata zborul de legătură

0

Creșterea traficului aerian a dus la suprasolicitarea unor aeroporturi. Conform Airhelp este posibil ca în ciuda timpului pe care îl ai între zboruri, să pierzi conexiunea. Să vedem care sunt cele mai “periculoase” aeroporturi din acest punct de vedere.

Aeroporturile din China (Beijing sau Shanghai) prezintă riscul cel mai mare pentru pierderea zborurilor de legătură, unde transferul de la un zbor la altul ajunge la trei ore. La polul opus se situează aeroporturile din Bucureşti, Amsterdam şi Zurich, potrivit unui comunicat transmis marţi de Air Help, scrie Mediafax.

Top. Aeroporturi pe care poți rata zborul de legătură. Situația în Europa

În Europa, şansele cele mai mari de ratare a îmbarcării pe zbor de conexiune sunt la Madrid (o oră şi jumătate timpul de transfer. respectiv 65 de minute dacă cursele sunt operate de către Iberia).

Pentru persoanele din afara zonei Schengen, inclusiv românii, aeroportul din Bruxelles are un timp de conexiune de 90 de minute, similar cu aeroportul din Paris (Charles de Gaulle) atunci când pasagerul trebuie să se deplaseze de la un terminal la altul.La polul opus, se află aeroporturile din Amsterdam, Munchen sau Zurich. Unde timpul de transfer pentru conexiuni este de aproape 40 de minute.

Aeroportul Otopeni se află, de asemenea, în rândul celor care au un timp scurt de transfer pentru zborurile de conexiune, mai exact o medie de 50 de minute.

„Când rezervi zboruri cu escale şi rezervi separat fiecare segment, trebuie luat în calcul timpii de transfer din respectivele aeroporturi. Aceste transferuri diferă la fiecare aeroport. Din păcate, dacă zborurile sunt rezervate separat şi se pierde conexiunea, pasagerul nu are dreptul la o cursă alternativă şi nici la compensaţii. Poate primi despăgubire doar dacă primul zbor efectuat a înregistrat o întârziere mai mare de trei ore faţă de momentul iniţial al aterizării”, explica Ştefan Radu, country manager Air Help.

Potrivit Directivei Europene 261/2004, dacă un zbor are mai multe escale, inclusiv întârzierea la una dintre ele poate fi despăgubită, dacă sunt respectate condiţiile de eligibilitate.

Esenţial este ca toate acele zboruri să fie pe o singură rezervare.

În prezent, multe zboruri sunt operate în code-share cu partenerii aerieni din aceeaşi alianţă, însă compania care emite biletul de zbor este răspunzătoare pentru operarea cursei până la final, inclusiv pentru întârzierile sau anulările ce pot apărea, precizează compania.

Top. Aeroporturi pe care poți rata zborul de legătură. Cum poți să îți recuperezi banii?

Pierderea zborurilor de legătură poate aduce despăgubiri pasagerilor de până la 600 de euro, dacă cursa este efectuată de o companie aeriană înregistrată în Europa sau dacă decolarea a avut loc de pe un aeroport din Europa.

AirHelp este o companie care obţine compensaţii pentru pasageri, ca urmare a întârzierii, anulării sau supraîncărcării zborului. Din 2013, când AirHelp a fost fondată, compania a ajutat peste cinci milioane de pasageri să primească despăgubiri în valoare de 300 de milioane de euro.

AirHelp are reprezentanţe în Europa, Asia şi America de Nord, care deservesc 30 de ţări, oferind asistenţă în 16 limbi. Compania are peste 500 de angajaţi la nivel mondial.
reduceriturism.ro

Citeste si

Bilete ieftine Blue Air, reducere pentru trei zile

Wizz Air, bagaj GRATUIT la bord

Avion, la un pas de prăbușire. Pilotul salvează situația în ultimul moment

Share.