Discursul lui Bob Dylan la Nobel, publicat sub forma unei cărți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Discursul lui Bob Dylan de acceptare a Premiului Nobel pentru Literatură, este acum disponibil și sub forma unei cărți

Conform Editurii Simon & Schuster, versiunea tipărită are 32 de pagini și cuprinde și o ediție limitată, de 100 de copii semnate, care se va vinde fiecare cu 2.500 de dolari. Un exemplar simplu, nesemnat, costă aproximativ 17 dolari.

Inițial, discursul a fost păstrat sub forma unei înregistrări audio difuzată abia în luna iunie 2017 (deși premiul fusese decernat aproape cu un an înainte).

Se pare că frumusețea discursului  este cea care a determinat publicarea sa. ”Discursul este extraordinar”, a spus Sara Danius, secretar permanent al Academiei suedeze.Discursul lui Bob Dylan la Nobel

În discursul de mulțumire, Dylan vorbește despre muzica și cărțile care l-au influențat. ”Moby Dick” de Herman Melville, ”Nimic nou pe frontul de vest” de Erich Maria Remarque sau ”Odiseea” lui Homer sunt trei dintre cărțile care au produs o impresie puternică asupra muzicianului încă de când le-a citit, ”pe vremea când era la gimnaziu”.

În luna aprilie, Dylan a acceptat medalia și diploma Nobel în cadrul unei ceremonii private la Stockholm, unde a susținut, în aceeași perioadă, și două concerte cu casa închisă.

Ceremonia de decernare a premiilor Nobel are loc în mod tradițional pe 10 decembrie, marcând data morții industriașului Nobel, în 1896, și la care Dylan nu a putut participa în 2016.

Academia suedeză a acordat premiul lui Dylan, în octombrie 2016, pentru crearea ”unei noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane”, informeaza Agerpres.

libris.ro%20

Citeste si

A murit Mircea Drăgan, regizor şi scenarist al seriei BD

Antonio Banderas este PICASSO in producția National Geographic GENIUL

Alexandra, #Colectiv. În noaptea asta, nu cred în mâine. Nu cred că voi mai ieși vreodată din acest iad. Închid ochii pregătită să nu îi mai deschid vreodată, cuprinsă de febră, cu corpul ruinat și sufletul făcut cenușă.

 

Share.

Reply with your Facebook account