Amintirile unui copil din Armata lui Hitler

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wilhelm Gehlen s-a născut în Germania în 1933, în timpul Marii Crize. În 1939, la izbucnirea războiului, avea șase ani. Nu ținea minte mare lucru. În 1945 insă, la final, avea12 ani – suficient pentru a fi trecut prin experimentul  Hitlerjugend…

Astăzi, poate părea un fapt extraordinar că în Germania, în perioada nazistă, şi copiilor li se cerea să-şi facă datoria pentru „Führer, popor şi patrie”, dar chiar aşa s-a întâmplat în timpul celui de-al Treilea Reich.

Amintirile unui copil din Armata lui Hitler. Cartea “Copii in armata hitleristă – Cum am apărat Reichul Hitlerist” este autobiografia unui băiat, Wilhelm Gehlen, născut în Germania în 1933, în timpul Marii Crize.

În 1939, la izbucnirea războiului, avea șase ani. În 1945, la final, 12 – suficient pentru a fi trecut prin experimentul  Hitlerjugend.

Povestea vieţii lui cuprinde în special anii războiului, evenimentele trăite împreună cu familia şi vecinii, mulţi dintre ei militari.Membrii Tineretului Hitlerist erau, pentru părinţii lor, încă nişte copii. Pentru Hitler, ei erau înlocuitori convenabili ai soldaţilor maturi de la artileria antiaeriană care fuseseră trimişi pe front să compenseze îngrozitoarele pierderi suferite în luptă.

Se poate spune chiar că proporţia victimelor făcute de atacurile bombardierelor uşoare în rândul acestor copii a fost la fel de mare ca în rândul celorlalte formaţiuni ale armatei germane.

Cu ajutorul specializat al profesorului Don Allen Gregory, pasionat de istoria militară a Germaniei, Will Gehlen a rememorat amintirile din timpul războiului, aducând în faţa cititorului o perspectivă deopotrivă fascinantă şi rară asupra cursului vieţii din al Treilea Reich.

Volumul a apărut recent la Meteor Publishing si este recomandata de Fundatia Culturală Magazin Istoric.

Prețul pe site-ul editurii este 31,5 lei. 400pag, necartonata.

 Amintirile unui copil din Armata lui Hitler

Citeste si

O ZI PENTRU ISTORIE Adolf Hitler s-a sinucis sau nu la 30 aprilie 1945? Ce spune Teoria Conspirației…

O zi pentru ISTORIE:  DEZASTRUL de la Cernobîl, 31 de ani mai târziu

Share.

Reply with your Facebook account