Liga Dreptății. Șaorma cu supereroi

0

Nu știu ce naiba am avut, dar nu am prea savurat la cote maxime Justice League/Liga Dreptății. Și asta în condițiile în care mi-am lăsat entuzisamul acasă.

Am senzația că ori de câte ori DC Comics hotărăște să amestece personajele iese ceva între varză a la Cluj și șaormă. În 2016 când au scos Batman vs Superman tot cam așa au fost, culminând cu celebra încăierare dintre cei doi în care Batman îi dă lui Superman cu chiuveta în cap. Sau invers, că poate mă lasă memoria. Oricum, cronica o găsiți AICI

Drept pt care, v-am spus, nici Justice League/Liga Dreptății nu m-a dat pe spate. Povestea are din nou lacune la capitoul motivaâie, deși se vede că fiecare supererou a avut în spate un sobor de scenariști care să improvizeze replici cât mai sclipitoare. În multe cazuri au și reușit.

Filmul este despre cum omenirea este din nou amenițată de monstrul monștrilor, il capo di tutti capi, unul mare și rău și cu coarne care colecționează niște artefacte în ideea că atunci când le va avea pe toate să devină cel mai mare din parcare.Liga Dreptății. Șaorma cu supereroi

De cealaltă parte stau Batman și Femeia Fantastică, secondați de trei noi supereroi (The Flash, Aquaman, Cyborg) și de Superman, care chiar dacă a murit în 2016 se încearcă scoaterea lui din stadiul de moaște. Unioniștii, dacă preferați. Iar filmul este despre aducerea acestuia la viață, dacă va reuși și doborârea ăluia mare care respira greu.

În acest context, fabuloasă replica ăluia micu, Flash, care se întreabă – „Și dacă îl readucem la viață și o să fie ca în Cimitirul animalelor?”

Filmul va fi totuși, cu siguranță, savurat de fani, poate și de cei străini universului DC Comics. Drept dovadă calificativele de până acum.

Liga Dreptății are 7.7 pe IMDB, mai mult decât Batman vs Superman (6.6), insa Tomatometerul (indicele celor de la rottentomatoes) propune numai 39/100 de puncte, ceea ce e destul de puțin.

Mulți au considerat acest Justice League/Liga Dreptății o replică la ceea ce Marvel au scos anul trecut, Captain America – Civil War. Cel din urmă a scos 1,1 miliarde încasări și este pe locul 14 în topul âncasărilor din toate timpurile O să vedem cum reacționează fanii…

Justice League este din 11 noiembrie în sălile de cinema. Regia – Zack Snyder. Cu – Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Jeremy Irons, Diane Lane

 

Share.