Camelia Cavadia, un nou roman. PURGATORIUL ÎNGERILOR. Realitatea crudă văzută prin ochii copiilor

0

Un roman, două…iată-l și pe al treilea. Camelia Cavadia lansează sâmbătă a treia carte, „Purgatoriul îngerilor”.

Primele două romane – „Vina” și „Măștile fricii” – au fost bine primite atât de public cât și de critică; „Purgatoriul îngerilor” abordează o lume și o tematică nouă, aceea a copiilor dispăruți.

„Am scris această carte pentru că mă impresionează vulnerabilitatea copiilor, pentru că uit greu un chip trist, pentru că nu pot să nu mă-ntreb unde dorm, ce mănâncă, ce vieți au copiii străzii, dar mai ales care este povestea care i-a adus acolo.  Am scris-o și pentru că sunt mamă. Și mi-e imposibil să gândesc ce-aș face și cum aș reuși să supraviețuiesc dacă s-ar întâmpla vreodată ceva rău copilului meu”, spune Camelia Cavadia.
elefant.ro

„Purgatoriul îngerilor”, realitatea prin ochii copiilor

„Purgatoriul îngerilor”, al treilea roman al Cameliei Cavadia care apare la Editura Trei, aduce în prim-plan o realitate cumplită, văzută atât prin ochii inocenți ai copiilor forțați să se confrunte cu o lume abuzivă și nedreaptă, cât și prin lentila uneori atât de deformată a privitorului.

Așa cum și-a obișnuit cititorii, Camelia Cavadia sondează în sufletele personajelor, coborând în cele mai adânci străfunduri ale Infernului, acolo unde se dă cea mai aprigă luptă dintre Bine și Rău, dreptate și nedreptate.

Îngeri fără vină, copiii ajunși în Purgatoriu pot fi salvați prin Bunătate sau pot fi lăsați să alunece pentru totdeauna în Infern. E omenirea capabilă să le stopeze căderea sau se mulțumește să-i privească nepăsătoare de pe margine?

„Spunem mereu, și a devenit un clișeu, că literatura înseamnă empatie. Însă prea puțini dintre noi, scriitorii, facem din literatura noastră un document real, emoționant, mișcător al acestei empatii. Romanul Cameliei Cavadia tocmai așa ceva este: documentul emoționant al unei lumi a copiilor dispăruți. Un document al infernului și al purgatoriului pe care acești îngeri căzuți fără voia lor sunt nevoiți să-l parcurgă. Tocmai astfel de documente îți dau speranța că literatura înseamnă, totuși, mai mult decât un joc estetic. Mă bucur mult, așadar, că o astfel de carte e posibilă.”, scrie poetul Radu Vancu.
„Purgatoriul îngerilor”, LANSAREA

Lansarea cărții Purgatoriul îngerilor va avea loc sâmbătă, 19 mai, la ora 13.00, la Galeria Mobius din str. Mendeleev nr. 2. Vor vorbi despre carte, alături de autoare, Amalia Enache – jurnalist și Virginia Costeschi – coordonator editorial al Grupului editorial Trei.

CLUBUL FEMEILOR DEZLĂNȚUITE, în avanpremieră absolută la Cinema City, în cadrul campaniei Ladies Night, doar pe 22 mai

Share.