Studiu. Oamenii devin mai proști. Nimeni nu știe de ce

0

Pare un studiu facut de cercetătorii britanici, însă treaba este cât se poate de serioasă. Oamenii devin mai proști. Nimeni nu știe de ce

Omenirea a bifat multe lucruri stupide în secolul al XX-lea, însă, chiar și așa, testele IQ arătau o creștere a inteligenței.

Oamenii devin mai proști. Trendul

Acum însă, în mod oficial, trendul s-a inversat. Asta înseamnă că inteligența oamenilor este în regres. Jurnaliștii de la inc.com se întreabă dacă fenomenul a fost cauzat de dietele noastre din ce în ce mai nesănătoase, de sistemele educaționale neperformante, de dependența tehnologică sau poate de sursele de informare pe care le frecventează mulți dintre noi.

Fenomenul din secolul XX, perioadă în care IQ-ul indivizilor a crescut cu aproximativ trei puncte în medie per deceniu este cunoscut drept efectul Flynn (n.r. după academicianul neo-zeelandez James Flynn, care a studiat fenomenul). Acum, acest trend a ajuns brusc la sfârșit, arată un nou studiu publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences.
Oamenii devin mai proști. Studiu

În cadrul studiului realizat de Ragnar Frisch Centre for Economic Research din Norvegia au fost analizate rezultatele a 730.000 de teste IQ.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că efectul Flynn și-a atins apogeul la mijlocul anilor 1970. De atunci, trendul este în scădere semnificativă.

Mai multe amănunte la Digi24

Destinații riscante în 2019. Cum putem reduce riscul?

Share.