A murit Kirk Douglas. Aclamat de toată lumea, nu a luat niciodată Oscar-ul pentru interpretare

0

Actorul american Kirk Douglas, a murit la vârsta de 103 ani.

Cunoscut pentru lunga sa carieră în cinematografie, pe numele real Yssur Danielovitch, actorul a interpretat roluri memorabile precum cel din „Spartacus” (1960).

Fiul său, Michael Douglas, a confirmat decesul. „Cu imensă tristeţe, eu şi fraţii mei anunţăm că tatăl nostru, Kirk Douglas, nu se mai află de azi printre noi. Pentru o lume întreagă, a fost o adevărată legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor… Dar pentru mine şi fraţii mei, Joel şi Peter, era pur şi simplu tata. Te iubesc nespus de mult şi sunt mândru că sunt fiul tău”, a \ncheiat Michael Douglas.

A murit Kirk Douglas. Record de longevitate

Anul trecut, Kirk Douglas a stabilit, la 102 ani, un nou record de longevitate pentru un actor. Actorul Bob Hope deţinea anterior recordul de longevitate, însă acesta a murit în 2003, la aproape două luni după ce împlinise 100 de ani.

Primul film în care a jucat a fost, în 1946, „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. Ultimul, în 2008 – “Empire State Building Murders”. O carieră de 62 de ani și aproape 100 de filme.
Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”.

Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Rămâne fără doar și poate în sufletul cinefililor pentru rolul său din “Spartacus” (1960).

elefant.ro

A murit Kirk Douglas. Amintiri cu Michael Douglas

“Mi-am dorit să fiu actor încă de când eram copil în clasa a doua. Am făcut un spectacol și mama mi-am croit un șorț negru și am jucat rolul unui cizmar. După spectacol, tata mi-a oferit primul meu Oscar: un cornet de înghețată”, povestește Kirk Douglas.

Regizorul Steven Spielberg a transmis într-un comunicat: “Kirk și-a păstat charisma de star de cinema până la sfârșitul vieții sale minunate și sunt onorat că am făcut parte din ultimii săi 45 de ani. Îmi vor lipsi notele sale scrise de mână, scrisorile, sfaturile părintești, iar înțelepciunea, curajul – chiar și dincolo de o creație care îți taie respirația – sunt suficiente pentru a-mi fi o sursă de inspirație pentru tot restul vieții mele”.

Când se lansează Matrix 4? Filmul SF, la remorca lui John Wick!

 

 

Share.