Premieră la TNB: Matilda şi groparii!

0

O nouă premieră la TNB – Matilda și groparii. Declarată „Piesa anului 2018” la Gala Premiilor UNITER, piesa Stelei Giurgeanu va avea premiera oficială sâmbătă, 15 februarie 2020, la Sala Atelier, de la ora 20.00.

Publicul Teatrului Naţional din Bucureşti are ocazia de a se întâlni cu o nouă piesă românească, desprinsă din realitatea zilelor noastre, în care violenţa domestică planează, apăsătoare, când tăcută, dar cel mai adesea violent de zgomotoasă, asemenea păsărilor întunecate, deasupra căminului ce adăposteşte trei cumnate şi un destin tras parcă la indigo.

O comedie neagră despre eterna dispută dintre femei şi bărbaţi, plină de suspans ca un policier, din care nu se ştie niciodată cine iese învingător, sau măcar…la suprafaţă. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.
Premieră la TNB: Matilda şi groparii! Regia – Mircea Rusu

În regia lui Mircea Rusu, cu o distribuţie aleasă şi dirijată cu fineţe psihologică, Matilda şi groparii este un spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor, un joc al aparenţelor, camuflând dureri teribile şi răni cicatrizate.

„Această împletire de spaimă și umor, „umorul negru”, mă fascinează. Este un microunivers care respinge și atrage în același timp”, apreciază Mircea Rusu.

În distribuţie: Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieşu, Fulvia Folosea, Lari Giorgescu.

Scenografia spectacolului este semnată de Gabi Albu, ale cărei creaţii le-aţi putut admira recent, cu ocazia premierelor Neguţătorul din Veneţia şi Livada de vişini.

Următoarele reprezentaţii cu Matilda şi groparii vor avea loc în zilele de 18 şi 28 martie, la Sala Atelier, de la ora 20.00.

A murit Kirk Douglas. Aclamat de toată lumea, nu a luat niciodată Oscar-ul pentru interpretare

Share.