Bilanț coronavirus: 722 de morți. Cazuri dramatice pe vasul de croazieră acostat în Japonia

0

Conform ultimelor informații, cel puțin 722 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China. Mai mult, numărul persoanelor infectate a ajuns la 34.500, arată un comunicat publicat în această dimineață de autoritățile medicale de la Beijing

Bilanț coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au produs (de fapt diagnosticat) peste 80 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, acolo unde se află orașul Wuhan, locul in care virusul a fost depistat prima oară.

Bilanțul anterior, anunțat cu 24 de ore mai devreme, indica un număr de 640 de decese și peste 30.000 de cazuri de persoane infectate.
Bilanț coronavirus: 722 de morți. Cazuri dramatice pe vasul de croazieră acostat în Japonia

Intre timp situatia devine dramatic în portul Japonez Yokohama acolo unde un vas de croazieră este în carantină si se depistează tot mai mulți bolnavi. Alte trei persoane aflate pe vapor au fost testate pozitiv cu coronavirus, crescând numărul total de cazuri confirmate la 64.

Katsunobu Kato, ministurl sănătății din Japonia a declarat, vineri, că 41 de persoane de la bordul navei au fost testate pozitiv cu noul virus, pe lângă 20 de cazuri identificate anterior, cei infectați fiind mutați la spitale de pe uscat.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat joi că 17 cetățeni români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia. Dintre aceștia, doi sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei.

Medicul chinez care avertizase cu privire la pericolul Coronavirusului, răpus de gripa

 

 

Share.