Marina Almășan, despre cei care se întorc: “Niște descreierați, pe care nu i-am fi vrut niciodată înapoi”

0

Întoarcerea românilor în țară naște vii dispute. Realizatoarea TVR Marina Almășan a publicat un editorial xtrem de dur în femeide10.

Materialul se numește “Ticăloșii care ni se întorc în țară”. Să vedem câteva fragmente.

Sute de mii de “români din diaspora” ne-au invadat în aceste zile țara, întorcându-se “acasă”. Este una din știrile cel mai des prezente în jurnalele tuturor televiziunilor, pe buzele tuturor romanilor. (…)

Cei ce ne-au adus, în dar de Paști, coronavirusul, sunt cei plecați să muncească “la negru”, să fenteze autorități străine, să-i lase pe cei de acasă fără cei mai buni meșteri, și asta fără nicio remușcare. (…)
Ei sunt descreierații care și-au dat, brusc , seama că, la o adică, numai fraierii din țara ta îți pot veni în ajutor. Lor le datorăm răspindirea epidemiei, pentru ei statul român trebuie să consume bani cu carantine, forțe de ordine, monitorizări la domiciliu și, mai apoi, asistența medicală. Dar ei nu sunt DIASPORA! Ei sunt niște descreierați, pe care nu i-am fi vrut niciodată înapoi, căci țara ne-ar fi mai curată fără ei. Iar acum, mai sănătoasă.

“Sunt dure cuvintele mele, știu, dar mi le asum”, mai scrie Marina Almășan. Și mai știu că granițele vor continua  să li se deschidă, că “țara lor natală” va continua să-i primeasca, creștinește, ca pe niște fii rătăcitori. Aș zice, mai bine, rătăciți cu mintea și sufocați de propria incultură, imaturitate , nesimtire si lipsă de milă!

 

Share.