BĂSESCU: Sistemul medical e într-o cârdășie a tăcerii. N-ați spus nimic, ca să vă țineți funcțiile

0

Traian Băsescu a avut din nou o reacție furibundă, aseară, la adresa politicienilor. Într-o declarație la România TV el a spus:

„De două luni, de când eu vorbesc despre riscurile acestei epidemii, m-am uitat atent la tot ce se întâmplă. Sistemul medical este într-o cârdășie a tăcerii.  Veți vedea acum managerii că spun «n-am aia, n-am aia». Fraților, până acum, ca să vă țineți funcțiile, n-ați spus nimic!

E o lașitate până dincolo de orice limită și în sistemul medical. A intrat un domn director de la un spital din București să ne spună cum «are el 400 de paturi libere, că mai sunt 600 de paturi la Balș și cum fac ei față la toate». Dacă-l scuturai pe domnul director, constatai că n-are decât nouă paturi cu ventilatoare. N-are decât să socotească și patul lui de acasă, dar minciuna în sistemul medical e la rang de respirație!

 
Avem atâtea spitale care nu au asigurarea materială pentru medici, pentru bolnavi, nu au dezinfectanți, nu au materiale de protecție. Mai vorbește câte o amărâtă de asistentă medicală când îi ajunge riscul la gât. Altfel, marii șefi din sănătate tac. Cred că e momentul să privim rece ce e de făcut. Am tot avertizat că nu e în regulă, vorbesc de două luni. Este un moment de criză majoră”, a spus Băsescu.

 

„Nu mai ucideți medicii. Acesta e mesajul meu pentru guvernanți. Încetați să mai ucideți medici și asistente medicale. Dacă îi lichidați pe ei, lichidați un popor întreg!” – Traian Băsescu

San Francisco, imagini INCREDIBILE din timpul carantinei. Viața bate filmul!

Share.