Nu mai ai voie sa te cerți cu organu’. Proiect controversat al lui Iordache & prietenii

0

Un nou proiect de lege își face loc pe masa Parlamentului, la inițiativa unui grup de tovarăși, printre care îl găsim pe senatorul Florin Iordache din Caracal.

Pompos, este vorba de “Prezumția de legalitate”. De fapt legea se poate rezuma la un singur lucru – poli’istul are totdeauna dreptate.

Prezumtia de legalitate urmeaza a fi introdusa in Statutul politistului. Prevederea garanteaza din start ca ofiterul actioneaza in interesul legii si este fidel normelor in vigoare.

Noua masura stabileste astfel ca romanii opriti sau controlati inopinat de Politie nu se vor mai putea certa cu angajatii MAI. Comportamentul sfidator nu va mai fi acceptat si, posibil va fi si sanctionat.
Pe scurt, prezumtia de legalitate inseamna ca in momentul intalnirii cu un politist, jandarm sau alt cadru autorizat pentru pastrarea ordinii si linistii publice nu vor mai putea exista contestari verbale, transmisiuni live pe retelele de socializare, negocieri si alte discutii din partea celor care fac obiectul chestionarii de catre reprezentantii autoritatilor.

Se presupune automat ca angajatii MAI actioneaza in spiritul legii, nu isi depasesc atributiile si nici nu fac abuz de putere. Practic, odata ce acest proiect devine lege, romanii nu vor putea sa se mai certe la fata locului cu politistii.

Eventualele nedreptati vor trebui dovedite in instanta sau prin anchete interne ale institutiilor de forta.

Proiectul de lege a fost introdus pentru dezbatere la Senat, asadar deputatii vor avea votul decizional.

Procedura de urgenta a fost adoptata.

Initiatori ai propunerii sunt Florin Iordache, Badalau Niculae, Paul Stanescu si Alfred Simonis, senatori si deputati PSD.

Prevederile de mai sus nu se aplica inca, intrucat sunt necesare voturile senatorilor, ale deputatilor, promulgarea presedintelui Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial, informeaza https://e-juridic.manager.ro/.
otter.ro
http://mymagazine.ro/2018/04/05/cand-politia-e-dusa-cu-sorcova-craciun-paste/
Share.