SEDRIC. Nu e extraterestru, e un concept de maşină independentă de la VW

0

SEDRIC. Este noul concept de maşină independentă de la VW, şi a fost lansat la Geneva. Pare că designerii s-au uitat prea mult la desenele animate japoneze, dar noi zicem ca- dragut.

Designul este superb. Seamănă cu un extraterestru din desenele animate japoneze, sau cel puţin la asta m-am gândit eu. I se spune SEDRIC, pentru că numele este acronim după Self-Driving Car. Maşină independentă, pe deasupra şi electrică. Spun nemţii – autonomie 400 km. Deocamdată. Bateriile de Li-Ion asigură 136 de cai. Decent, am spune.

Pentru a se descurca pe stradă Sedric dispune de tehnologii revoluţionare. Dar baza o reprezintă cinci radare laser individuale, care colaborează cu şapte camere video şi alţi senzori suplimentari.

SEDRIC, maşina autonomă

Nu există pedale sau volan. Numai patru scaune confortabile, aşezate faţă în faţă. Acest lucru înseamnă că două dintre persoane vor merge cu spatele, dar cine se încurcă cu amănunte.

Mersul cu Sedric este o adevărată experienţă. Pasagerii care se urcă în maşină pot vorbi cu sedric despre destinaţie, cât timp vor face până acolo, situaţia traficului, vreme. Probabil că va avea şi o funcţie de asistent personal putându-ţi recomanda un restaurant sau un film bun. A şi încă ceva. Cheia are un singur buton.

Doar începutul

Cei de la VW spun că în momentul în care Sedric va ieşi pe piaţă, prin 2020, va fi cea mai avansată maşină autonomă. În acest scop au cheltuit miliarde de euro.

„Suntem convinşi că automobilele care se conduc singure va face viaţa mai bună, vor fi mai eco-friendly şi, mai presus de toate mai sigure. Multe dintre elementele şi funcţiunile acestui concept car vor reapărea în vehicolele companiei noastre în anii care vor veni”, spune Matthias Muller, CEO VW.

Acest lucru înseamnă că tehnologia de pe acest robo-taxi o vom întâlni în curând şi pe celelalte branduri VW Group. Cum sunt Seat, Skoda, Audi şi, de ce nu Bugatti, scrie Autoexpress.

Share.